PRIJETNO IN VESELO SREČANJE V RADENCIH

V današnjem času, ko smo si vse bolj oddaljeni, pripravljajo razne oblike srečanj. Srečujejo se ob...
V današnjem času, ko smo si vse bolj oddaljeni, pripravljajo razne oblike srečanj. Srečujejo se ob praznovanjih obletnic, šolskih in življenjskih (rojstni dnevi, abraham, obletnice poroke, rojstvo otroka, birma in še mnogo kaj), da se ob njih pogovorijo in morda celo spoznajo, saj se v sedanjem času tudi sorodniki med seboj, vsaj daljni, več ne poznajo. Obliko spoznavanja in druženja gojijo tudi v dislocirani bivalni enoti Zavoda Hrastovec-Trate, v Radencih. Tam je te dni potekalo tradicionalno srečanje s svojci, prijatelji in sosedi, ki ga vsako leto, predvsem stanovalci enote, izredno težko pričakujejo. To je namreč dan, ko jih obiščejo njihovi dragi domači. Udeležba je bila izjemna, saj je bilo na terasi njihovega bivanja v Trstenjakovi 4 premalo prostora. V prispodobi bi rekli, da terasa pokala po šivih.
Srečanja so se udeležili tudi številni gostje, česar so stanovalci in tisti, ki skrbijo zanje, bili nadvse veseli. Veselo in razpoloženo družbo in posebej goste je pozdravila vodja enote, Zvezdana Rojko. K besedi je najprej povabila direktorja zavoda, mag. Josipa Lukača, ki je v svojem pozdravnem govoru predstavil vizijo, razvoj in organizacijo, zavoda v prihodnje. Zbrane sta nagovorila tudi župan Občine Radenci, Mihael Petek in župnik župnije Radenci Janko Ivančič. Vabilu se je odzvala tudi predstavnica Karitasa in skavti, ki so stanovalce razveselili s cvetličnim aranžmajem.
Da so v tem okolju stanovalci izredno dobro sprejeti, dokazuje obisk številnih sosedov, ki so jim prinesli domače dobrote. Tudi gostitelji so se izkazali in pripravili bogato pogostitev. Druženje je potekalo ob sproščenem pogovoru in zvokih harmonike Jožeta Vočanca do poznih popoldanskih ur. Ob koncu sestavka lahko povemo le to kar smo zapisali v naslovu: » Bilo je prijetno in veselo srečanje v Radencih.«