Slikali so na temo „Optimizem za starejše“

Z 8. likovno kolonijo so spodbujali starostnike v domu.
V organizaciji Likovnega društva Gornja Radgona, ki ga sedaj vodi Dana Štrucelj, je v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona potekala tradicionalna, 8. po vrsti likovna kolonija, ki je letos potekala na temo „Optimizem za starejše“. Kot je povedala predsednica Dana Štrucelj, so udeleženci tudi likovnim ustvarjanjem skušali spodbujati starostnike v domu in tudi druge starejše ljudi k pozitivnim mislim in dejanjem. Udeleženci tokratne kolonije, skupaj jih je bilo 12, in sicer sta poleg članic in članov LD Gornja Radgona, ter nekaj gostov iz drugih društev, ustvarjala pa sta tudi stanovalca DSO. Potem, ko so se udeleženci zbrali v avli DSO in prevzeli po dve slikarski platni, so vsi ustvarjali bodisi v domu bodisi v bližnji okolici, kjer se prepletajo čudovite barve bližajoče se jeseni. Še pred tem je udeležence kolonije pozdravil tudi direktor DSO Gornja Radgona, mag. Marjan Žula, ki je izrazil zadovoljstvo, da lahko gostijo likovne ustvarjalce, ki vedno v njihov dom prinesejo veselje in zadovoljstvo, ter mnoge barve svetlobe, sonca in optimizma, barva duha in razuma...

Izdelke tokratne kolonije bodo še letos predstavili tudi na posebni razstavi v DSO Gornja Radgona, kjer si jih bodo, poleg stanovalcev in zaposlenih lahko ogledali tudi drugi obiskovalci, ki jih je v domu vsakodnevno zelo veliko. Otvoritev razstave bo prav na Martinovo, v ponedeljek, 11. novembra, ko bodo lahko nazdravili z novim vinom, ki bo kot kaže letos izjemno kakovostno. Že sedaj je tudi jasno, kot nam je povedala Dana Štrucelj, da je vsak izmed ustvarjalcev po eno sliko nastalo na koloniji, podaril DSO Gornja Radgona, ki že ima bogato zbirko likovnih umetnin po stenah skupnih prostorov, a tudi v sobah.

Na tokratni koloniji v DSO Gornja Radgona so sicer ustvarjali: Alojz Rous (Beltinci), Ivanka Lehner (Murska Sobota), Danila Krpič (Černelavci), Marjana Kmet (Ljutomer). Metka Tropenauer (Norički Vrh), Cvetka Pišek (Gornja Radgona), Marjan Hribar (Radenci), Jasna Brunskole (Črešnjevci), Terezija Šegula in Dana Štrucelj (obe Gornja Radgona). Poleg omenjenih sta se kolonije udeležila tudi stanovalca radgonskega doma starejših Vera Kraner in Slavko Požar.