ANTON KAMPUŠ TUDI V TRETJE?!

Predsedstvo OO Socialnih demokratov Gornja Radgona je pred dnevi znova potrdilo 63-letnega Antona Kampuša iz Spodnje Ščavnice kot kandidata za župana. Kot je znano Kampuš vodi radgonsko občino že od leta 2002, torej ...
Radgonski Socialni demokrati stavijo na dosedanjega župana Predsedstvo OO Socialnih demokratov Gornja Radgona je pred dnevi znova potrdilo 63-letnega Antona Kampuša iz Spodnje Ščavnice kot kandidata za župana. Kot je znano Kampuš vodi radgonsko občino že od leta 2002, torej drugi mandat, pred dvema letoma je bil izvoljen tudi v državni zbor. V obdobju od leta 2002 do leta 2007 je bil državni svetnik, pred letom 2002 pa je bil znan kot uspešen podjetnik in predsednik Območne obrtne zbornice Gornja Radgona.
Kot je sam povedal na tiskovni konferenci v Negovskem gradu, si je Kampuš kot prioritetne naloge za prihodnji štiriletni mandat zadal izgradnjo čistilne naprave, obnovo OŠ Gornja Radgona in gasilskih domov v vseh krajih, še naprej si bo prizadeval iskati investitorje za radgonsko območje. „Glavni vzrok, da sem se odločil za ponovno kandidaturo, je v sodelavcih, s katerimi bi lahko tudi naslednja štiri leta dobro delali. Vsekakor pa ne smemo prezreti, da je potrebno končati še nekaj projektov in zato smo tukaj“, je dejal sedanji radgonski župan, ki se zaveda, da bo na jesenskih lokalnih volitvah imel kar nekaj protikandidatov. „Želim si, da imajo tudi ostali kandidati, ki se bodo potegovali za mesto župana v Gornji Radgoni, vizijo in zastavljene cilje, kaj je potrebno narediti v občini. Zavedam se, da več ljudi več zna in zato je dobro, da bo konkurenca na županskih volitvah“, je dejal Kampuš, ki je dodal: „Ocenjujem, da smo v Gornji Radgoni dovolj iznajdljivi, da izrabimo vlogo svojega poslanca tudi v prihodnjih dveh letih. Lahko zagotovim, da imamo v državnem proračunu za leti 2010 in 2011 zagotovljenih 18 milijonov evrov sredstev. To pomeni, da bi bilo nespametno, če tega ne bi izkoristili“.
Ob tem je Kampuš dodal, kako so javnomnenjske raziskave pokazale, da bi lahko zmagal že v prvem krogu volitev za župana Gornje Radgone, nadaljeval pa: „Moj cilj in naloga je tudi skupaj peljati določene meddržavne projekte s sosednjo Republiko Avstrijo – predvsem čezmejno sodelovanje, turizem in druge programe skupnega pomena. Prav tako pripraviti še več projektov za pridobitev nepovratnih sredstev s strani države in tujine, za financiranje nujnih investicij v občini, čeprav smo tukaj bili uspešni tudi doslej“.
Anton Kampuš je sicer bil rojen 6.4.1947 v Spodnji Ščavnici. Je poročen in oče dveh otrok. Po končani srednji strojno kovinarski šoli v Mariboru, se je zaposlil v Jeklotehni Maribor, po dveh letih pa v trgovskem podjetju Sloga Gornja Radgona kot vodja komerciale za široko prodajo. V letu 1980 pa je od očeta prevzel kovaško delavnico na Sp. Ščavnici. Ob prevzemu je začel kovinarsko delo z enim zaposlenim, po enem letu pa sem v obratovalnici še zaposloval devet ljudi. Obrtna obratovalnica se je pred 15 leti preimenovala v podjetje TOKAM d.o.o., z nazivom transportne opreme. V podjetju je tako dobilo zaposlitev 47 delavcev. V tem času je Kampuš patentiral tudi lasten »transporter« katerega izključni izdelovalec je še danes Tokam in jo poznajo v gradbeništvu po vsej Sloveniji. Prav tako izvažajo 30 odstotkov proizvodov na tuji...