Dejan Berič novi predsednik občinskega odbora SD Radenci

ŽUPANSKI IN SVETNIŠKI KANDIDATI V VSEH OBČINAH...
V Bistroju Erinox v Radencih je potekala posebna predstavitev novega vodstva Občinskega odbora Socialnih demokratov (SD) Radenci, hkrati pa je predsednik Pokrajinskega odbora SD za Pomurje Anton Kampuš predstavil aktivnosti v vseh štirih občinskih odborih SD na radgonskem območju. Novi predsednik OO SD Radenci je postal Dejan Berič, podpredsednik pa Emil Šmid, ki sta uspela zbrati skupino somišljenikov s katerimi želijo znova zagnati delo omenjene politične opcije v deželi treh srčkov, kjer je delo, po minulih lokalnih volitvah nekako zamrlo. Kot sta dejala Berič in Šmid, je odbor odprt za vse, ki jih ne zanima preteklost, temveč zgolj prihodnost vseh občanov in državljanov. Oba sta tudi zahvalila Kampušu in predsedniku OO SD Gornja Radgona Miranu Doklu, ki sta pomagala pri vnovični ustanovitvi oz. oživitvi radenskega odbora. Obljubila sta tudi, da bo njihova organizacija ponosno zrla v prihodnost, brez oziranja v preteklost, ki samo ločuje slovensko ljudstvo. Ob tem sta izrazila željo po povezovanju in sodelovanju s sosednjimi občinami, saj občinske meje ne bi smele biti zavora pri razvoju.
Prav to je še posebej poudarjal radgonski župan in šef pokrajinskega odbora SD Anton Kampuš, ki je vesel, da so tudi v Radencih znova našli dobro strankarsko vodstvo, kmalu pa bodo enako storili v občini Sv. Jurij ob Ščavnici. „Na območju celotne upravne enote Gornja Radgona, torej v vseh štirih občinah (Gornja Radgona, Apače, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici), bomo imeli županske kandidate in popolne svetniške liste. Vsi so že evidentirani in samo je potrebna še potrditev. Cilj nam je povezovanje in sodelovanje na vseh področjih, saj se na primer turizem ne začenja in ne končuje na občinskih mejah, enako pa je tudi na drugih področjih“, je med drugim dejal Kampuš, ki ga žalosti, da se denimo občine pred leti niso uspele dogovoriti niti za skupno sodelovanje z Razvojno agencijo Pora, ki uspešno deluje le za radgonsko občino.
Podobno je povezovanje izrazil tudi Miran Dokl, ki je prepričan, da bosta Berič in Šmid uspešno vodila vse aktivnosti v radenski občini. Prva velika naloga pa so jim jesenske lokalne volitve, kjer nameravajo doseči bistveno boljše rezultate, kot pred štirimi leti, ko so v občinskem svetu zasedli le eno mesto.