RADENCI PONOVNO SIMBOL TURIZMA!

Pod posebnim sloganom „Radenci ponovno simbol turizma“, in obsežnim programom razvoja občine Radenci se je kot kandidat Liberalne demokracije Slovenije (LDS) na jesenskih lokalnih volitvah za župana občine ...
Kandidat LDS za župana občine Radenci na letošnjih lokalnih volitvah bo Zlatko Mir Pod posebnim sloganom „Radenci ponovno simbol turizma“, in obsežnim programom razvoja občine Radenci se je kot kandidat Liberalne demokracije Slovenije (LDS) na jesenskih lokalnih volitvah za župana občine Radenci novinarjem potegoval 47-letni ekonomist Zlatko Mir. Gre za solastnika in direktorja SIM Radenci, ki je v preteklosti že dvakrat kandidiral za župana, v zadnjih nekaj letih pa je bolj kot ne protestno „bojkotiral“ lokalno politiko. V preteklih dveh poskusih Miru ni uspelo priti na mesto župana, za ponovni sprejem kandidature pa se je odločil, ker je „občina Radenci nazadovala na praktično vseh področjih“, posebej pa so mu to predlagali mnogi občani, ki menda enako kot on sam ne morejo „gledati kaj se v občini Radenci v zadnjih letih (ne)dogaja“. In če bo izvoljen za župana, si bo prizadeval, da bodo Radenci in celotna občina ponovno postali prepoznavna blagovna znamka, simbol za turizem s poenoteno turistično ponudbo. „Kot prioriteti na začetku mandata bosta sigurno revitalizacija zdraviliškega parka in ponovni zagon letnega kopališča“, je dejal Mir, ki mu je podporo v prvem krogu volitev dal OO DeSUS.
Zlatko Mir je od leta 1988, ko je diplomiral na mariborski visoki ekonomsko-komercialni šoli na temo turizma, zaposlen v gospodarstvu. Najprej je skrbel za turistično prodajo v Zdravilišču Radenci, kar dvanajst let je bil vodja projektov v družbi Pomurski sejem, od leta 2005 pa je kot direktor zaposlen v podjetju SIM Radenci, katerega solastnik je. Mir se je odločil, da bo v primeru izvolitve dosedanje delo direktorja te gospodarske družbe zamenjal za delo profesionalnega župana. Prepričan je, da občina Radenci „glede na dosedanje slabo delo nujno potrebuje župana, ki bo živel s svojo občino in vedel prisluhniti težavam vseh občank in občanov“. Poleg modernizacije nekaterih cest želi Mir med drugim v celoti urediti sistem vodooskrbe, zgraditi tribune in pripadajoče prostore v športnem centru Slatina ter telovadnico pri OŠ Kapela, radensko športno dvorano pa obnoviti.
„Res je, da sem se za kandidaturo odločil predvsem zaradi vzpodbujanja ljudi iz celotne občine, toda glavni razlog pri sprejetju kandidature pa je nazadovanje občine na praktično vseh področjih. To velja za vsa pomembna področja, ki na dolgi rok zagotavljajo kvaliteto življenja vseh občank in občanov, in sicer gospodarstvo, turizem, izobraževanje, kultura, šport,… Resen premislek velja nameniti mladim v občini, ki ne vidijo svoje perspektive v domačem kraju. Za ta namen jim je potrebno zagotoviti primerne prostore, ki bodo omogočali njihovo normalno delo in s tem vzpodbudo za njihove potenciale. Delo z mladimi je predvsem pomembno tudi na izobraževalnem področju. Zato bo v prihodnje potrebno doseči širši dogovor glede obnove (novogradnje) VVZ Radenci, izgradnje športne dvorane (telovadnice) pri OŠ Kapela, obnove večnamenske (športne) dvorane v Radencih in ne nazadnje izgradnjo tribun in slačilnic na ŠC Slatina“, je ob predstavitvi kandidature med drugim dejal Zlatko Mir.
Po njegovem prepričanju je najpomembnejše področje, kateremu bo v prihodnje potrebno nameniti največ pozornosti in časa, temeljita analiza javnih financ v občini. To je področje, ki bo v prihodnje moralo vključevati prav vse, in sicer: racionalizacijo občinske uprave in javnih podjetij, zagotovitev dobre informacijske podpore, preglednost poslovanja in nenazadnje prijazno poslovanje za občane. „Nikakor se ne moremo izogniti izdelavi seznama vseh pomembnejših razvojnih projektov, ki bodo v prihodnje zagotavljali trajnostni razvoj občine. Dosedanji proračuni niso zagotavljali uravnoteženja, kar se je odražalo pri stagnaciji občine. Pomembno je, da se določijo prioritete, s tem pa se za pomembne projekte zagotovijo sredstva v proračunu“, je prepričan Mir, ki bo v primeru izvolitve svoje dosedanje uspešno delo direktorja gospodarske družbe SIM Radenci d.o.o., ki zaposluje 25 delavcev, zamenjal za delo profesionalnega župana. S preteklostjo se ne misli ukvarjati, potrebno je imeti vizijo in gledati v prihodnost.
K uresničitvi načrtov in programa bo povabil čim več lokalnih interesnih skupin (mladina, upokojenci, športniki, kulturniki,…), gospodarske družbe, vladne in nevladne organizacije, predvsem iz razloga, da „občina Radenci ponovno zaživi v vsej svoji lepoti in danosti, katere nam ponujajo narava in ljudje, ki v njej živimo“, dodaja Zlatko Mir, kandidat LDS za župana občine Radenci.