Tudi pri Sv. Juriju plačila položnic brez provizije

Župan Miroslav Petrovič predstavil novosti v občini Sv. Jurij ob Ščavnici.
V občini Sv. Jurij ob Ščavnici bodo občani odslej lahko plačevali zneske na položnicah brez plačila provizije. V ta namen so v nekdanji poročni sobi uredili prostore, kjer bodo sprejemali tiste , ki bodo prišli po opravkih na občino, obenem pa bodo tu lahko občani plačevali zneske za storitve, ki jih plačujejo po položnicah. Novo pridobitev je na posebni tiskovni konferenci, 21. oktobra 2015, predstavil župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič. Na ta dan je občina pripravila tudi dan odprtih vrat, kjer so svojim občanom predstavili novosti pri delu občinske uprave in tako tudi omenjeno sprejemno pisarno. Dan odprtih vrat so pripravili v okviru Evropskega tedna lokalne demokracije.

Župan Miroslav Petrovič je, ob prisotnosti podžupana Ivana Frasa in zaposlenih v občinski upravi, najprej predstavil novo pridobitev, to je občinsko blagajno. Ob tem je med drugim dejal: "Danes je dan, ko je občina Sv. Jurij ob Ščavnici odprla svoja vrata občanom, da bi jim predstavili delo občinskih organov in novosti, ki bodo služile občanom. Naša želja je, da bi se občani bolj vključevali v delo občine ali lokalnega dogajanja, ter da bi prebivalci imeli z občino in njenimi organi več dialoga. Del tega našega delovanja je tudi današnje odprtje občinske blagajne, ki je v pomoč občanom. Mislim, da to za občino ni velik strošek, občanom pa olajšamo plačila, ki bodo potekala vsako sredo, od 11.00 do 16. ure, brez provizije." Kot je dejal, so v okviru dneva odprtih vrat občine izdali Informator, ki ga je prejelo sleherno gospodinjstvo. To je bilo obenem povabilo za obisk na Dan odprtih vrat občine.

Dalje je župan na konferenci izpostavil nekaj dosežkov in načrtov na področju delovanja občine in njenih organov ter delavcev občinske uprave. Ob občinski blagajni je predstavili odpust dolgov iz Zakona o pogojih za izvedbo ukrepa odpusta dolgov Republike Slovenije. Govoril je o projektu Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem C. Kot je dejal, so dela v zaključni fazi in bi naj bil projekt zaključen s pridobitvijo uporabnega dovoljena 25. novembra 2015. Da bi olajšali obisk pisarne Zavarovalnice Triglav, so ji namenili prostore v pritličju občine. Doslej je pisarna delovala v nadstropju. Občina je poskrbela tudi za ureditev spletne strani Občine, kjer lahko, seveda le tisti, ki obvladajo delo z računalnikom, dobijo številne informacije o delovanju občine in dogajanju v njej. Ob poteku konference je župan naštel tudi nekaj pridobitev, iz obdobja enega leta, kolikor poteka vodenje občine po izvolitvi novega župana, se pravi Miroslava Petroviča. Omenil je cestna odseka: Grabiščak-Terbegovci in Grabonoš - Spodnji Ivanjci, ki so jo uredili skupaj z občino Gornja Radgona. V teku so še druga dela ob ureditvi vodovoda in izgradnje kanalizacije na Ivanušovem Bregu v Sv. Juriju ob Ščavnici. Predstavil je tudi najpomembnejše investicije, ki jih načrtujejo v prihodnje. Med temi je omenil izgradnjo otroškega vrtca, kanalizacije in čistilne naprave, izgradnjo širokopasovnega telekomunikacijskega omrežja za celo občino, modernizacijo ceste mimo šole do lovskega doma in še kaj. Spregovoril je tudi o načrtih za ureditev Blaguškega jezera, za kar so že pripravljeni projekti, ki jih pripravlja podjetnik, ki ga pa župan ni imenoval. Je pa dejal, da se je lotil ureditve z vso resnostjo in je pričakovati, da bo ob jezeru, kjer bo urejen tudi bazen za kopanje, katerega bo napajala voda iz jezera, turizem zaživel.

Konferenco je župan zaključil z povabilom na odprtje sprejemne pisarne, kjer sta trak prerezala župan Miroslav Petrovič in podžupan Ivan Fras, ki se je prvi poslužil plačevanja položnice. Za blagajniški pult pa je sedla Mateja Kocuvan, ki bo odslej opravljala te zadeve.