Dan radgonskega rokometa – 60 let RK Arcont Radgona

Rokomet/Razigrano na 32. Memorialu Mateja Klopčiča.
RK Arcont Radgona je organiziral že 32. Memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa. Tradicionalni memorialni turnir v spomin na bivše igralce, katerega so združili z Dnevom radgonskega rokometa, je namenjen predvsem druženju različnih generacij radgonskih rokometašev. Letošnji memorial je bil še posebej slovesen, saj je eden izmed dogodkov v sklopu praznovanja 60 - letnice RK Arcont Radgona. Pred lepo zasedenimi tribunami radenske športne dvorane, je bilo odigranih pet rokometnih tekem. V prvi tekmi so se pomerili najmlajši, igralci cici rokometa. 7-8 let stari fantje in punce so staršem in ostalim gledalcem prikazali rokometno znanje, ki so ga osvojili v za večino od njih prvi sezoni treniranja rokometa. Vsak njihov zadetek so gledalci nagradili z bučnim aplavzom. Sledila je tekma mini rokometa. Pri 9-11 letnikih se pozna, da že imajo več rokometnega znanja in izkušenj. Z nekaterimi potezami so pokazali, da se med njimi skrivajo bodoči odlični rokometaši.

Po tej tekmi so svojo znanje rokometa predstavile mame mladih rokometašev, ki so se preizkusile v streljanju sedemmetrovk. V golu so jim nasproti stali vratarji mlajših in starejših dečkov, ki so ubranili večino strelov ter mamam pokazali, da rokomet ni enostaven šport. V tretji tekmi so mlajši in starejši dečki izzvali svoje očete. Fantje so seveda želeli dokazati kdo je glavni na rokometnem igrišču, tako da se je na igrišču pogosto iskrilo. Glasno je bilo tudi na tribunah, kjer so mame vzpodbujale svoje sinove. Sledila je osrednja tekma memoriala med veterani Arcont Radgone in Pomurja. Nekdanji uspešni rokometaši z obeh bregov reke Mure so dokazali, da še znajo igrati rokomet. Kljub kakšnemu kilogramu viška ter kakšnemu lasu na glavi manj so prikazali nekaj lepih akcij, ki so jih gledalci nagradili z aplavzom. V zadnji tekmi so se med seboj pomerili še igralci članske ekipe RK Arcont Radgona. V sproščenem vzdušju so odigrali predvsem za gledalce in na koncu tudi zasluženo prejeli aplavz polnih tribun radenske športne dvorane. Na tribunah se je namreč zbralo lepo število gledalcev, med katerimi so bili aktivni in bivši igralci različnih generacij, starši, klubski funkcionarji ter ostali, ki so tako ali drugače povezani s klubom, zlasti predstavniki sponozrjev. Po končanih tekmah so se vsi skupaj preselili na zunanje igrišče pred dvorano, kjer se je nadaljevalo družabno srečanje, ki je dejansko posebnost RK Arcont Radgona.

Po končanih tekmah so podobno kot že vrsto let podelili posebne nagrade „Naj 7 igralcem“, sezone 2018/19. To so postali, mini rokomet Sv. Jurij ob Ščavnici: Jure Veberič; mini rokomet OŠ Gornja Radgona: Jure Prša; mlajši dečki A: Niko-Nevio Perša; starejši dečki A: Aljaž Breznik; člani: Boštjan Šijanec; šesti igralec (člani): Matej Rojht; sedmi igralec (starejši dečki A): Nick Peterka.