Ekipna zmaga za DU Gornja Radgona, posamična za Dušana Pohovnikarja

Na tekmovanju za kegljaški „Martinov pokal 2023“, kjer so nastopile štiri ekipe, so se poslovili od umrlega kolega Stanka Ilješa.

Na kegljišču KK Radenska v Radencih je danes (13.11.2023) potekalo tradicionalno tekmovanje v kegljanju za Martinov pokal 2023, ki poteka že od leta 2002. Tekmovanja, katerega organizacijo je letos prevzelo DU Lendava, so se udeležile štiri ekipe društev upokojencev iz Pomurja, in sicer poleg DU Lendava, še DU Beltinci, DU Radenci in DU Gornja Radgona. Ekipe so sestavljali štirje tekmovalci – tekmovalke, vsak posameznik pa je imel na voljo 60 lučajev. V prijetnem športnem vzdušju se je tekmovanje zaključilo, nakar je sledila razglasitev rezultatov in druženje v Dijaškem domu v Radencih, kjer so udeležence lepo postregli z Martinovo pojedino, dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Ko gre za tekmovanje je v ekipnem delu slavila ekipa DU Gornja, ki je tako ubranila lani osvojile „Martinov pokal“. Med posamezniki je daleč najboljši bil upokojeni policist Dušan Pohovnikar.

Končni vrstni red, ekipno: 

1. DU Gornja Radgona - 986 podrtih kegljev,

2. DU Radenci – 968,

3. DU Lendava – 858,

4. DU Beltinci – 776. 


Posamezniki: 

1. Dušan Pohovnikar - 292 (DU Radenci),

2. Dušan Radaković - 271 ( DU Lendava),

3. Tone Štular – 256,

4. Vlasta Hojnik – 254,

5. Sonja Tibaut - 247 (vsi trije DU Gornja Radgona) itd.

Tokrat so upokojenci – kegljači druženje in tekmovanje začeli žalostno, z minuto molka so se namreč poklonili spominu svojega kolega – kegljača, ki jih je poleg tekmovanja, vedno zabaval s svojo harmoniko, Stanka Ilješa. Konec minulega tedna je umrl v 67-letu življenja.