Ob skromni udeležbi prepričljiva zmaga Bojana Horvata

Devet ribičev je ujelo dobrih 88 kg rib, ki so jih po tehtanju vrnili v vodo.

    Minulo soboto so člani Radgonske podružnice RD Gornja Radgona, na svojem ribniku v Podgradu, pripravili že 26. tradicionalni ribiški »Pepijev memorial 2021«, v spomin na tri svoje dolgoletne člane - Pepije: Jožeta Sabotina, Jožeta Kurnika in Jožeta Tislja. Poleg prehodnega pokala se je devet (lani: 31) ribičev potegovalo tudi za druge lepe medalje. V preteklosti je bilo tekmovanje po kategorijah, tokrat pa je bilo le devet udeležencev in so tekmovali v eni kategoriji. Žal je tokrat v okolici bilo veliko podobnih tekmovanj in drugih prireditev in je udeležba bila zelo skromna. Kljub temu je srečanje, tekmovanje in pozneje druženje, bilo prijetno in veselo. V prijetnem druženju ob vodi je osem ribičev ujelo dokaj solidnih 88,4 kilogramov, ki so jih po tehtanju spustili nazaj v vodo. Slavil je Bojan Novak, ki je od 88,4 kilograma ujetih rib, sam ujel dobro četrtino (23.675) rib.

    Končni vrstni red: 1. Bojan Horvat (Gornja Radgona) 23.675 gramov; 2. Mirko Jančar (Črešnjevci) 17.270; 3. Andrej Novak (Zbigovci) 16.945; 4. Branko Kocbek 9.745; 5. Ivan Kolmanič (oba Gornja Radgona) 8.985; 6. Janez Poll (Vadarci) 7.686 itd.

    Pokal in medalje je podelil vodja Radgonske podružnice RD Radgona, Branko Frumen. Posebno nagrado za zadnje mesto, brez ulovljene ribe, je prejel Rudi Petek.