Predstavili so svoje nove prostore in aktivnosti za varnost v prometu

Moto klub Lisjak pripravil dan odprtih vrat in druženje ljubiteljev motorjev.

    Ob izteku poletja in tudi motoristične sezone, ki bo med slovenskimi ljubitelji in lastniki motorjev ostala zapisana s črnimi črkami, saj je v prometnih nesrečah umrlo veliko njihovih prijateljev, so radgonski motoristi, članice in člani Moto kluba Lisjak, pripravili zanimivo srečanje in druženje, ki so ga poimenovali „Dan odprtih vrat“. Čeprav gre za majhno društvo, s samo dvajsetimi člani, ki ga vodi predsednik Bojan Belna, sodi MK Lisjak med najbolj dejavna tovrstna društva, kjer so skorajda vsi aktivni na svoje področju, ne da bi samo plačevali članarino in se izogibali aktivnosti. V to so se na tokratnem srečanju, katerega se je udeležilo veliko motoristov in ljubiteljev enoslednih iz številnih sosednjih in drugih sorodnih društev. Gostitelji srečanja, v okviru katerega so izvedli tudi „panoramsko vožnjo“ po Apaški dolini, nato iz Trat do Lenarta in nazaj v Gornjo Radgono, so jim namreč pokazali, kako lepe prostore in domovanje so si uredili v propadajočih se „garažah“ TŠC Trate, tik ob reki Muri, mestnih igriščih, mestnem parku in domu starejših, so si uredili. Kot nam je povedal predsednik Belna so v dveh letih dejansko naredili veliko, seveda s pomočjo donatorjev in sponzorjev, največ pa so sami naredili s prostovoljnim delom.

    Člani MK Lisjak so tudi sicer v zadnjem času predvsem urejali svoje prostore, dodatno gradili in posodabljali svoje objekte, na tokratnem srečanju in druženju pa so zahvalili nekaterim, ki so jim pri tem pomagali, s stanovskimi kolegi pa so izmenjevali mnenja in izkušnje. Vsem jim je v prvem planu bilo druženje in skrb za varnost motoristov na prometnicah. Mimogrede pa MK Lisjak je bil ustanovljen leta 2002, kar pomeni, da bodo prihodnje leto obeležili svojih prvih dvajset. S tem bodo, ob svojih novih prostorih in „garažah“, obeležili jubilej, ko je v družbi motorističnih zanesenjakov padla odločitev o ustanovitvi moto kluba. Od petih pobudnikov je število članov v kratkem času naraslo na več kot dvajset. In toliko jih je v klubu tudi danes, zraven pa je še ogromno število simpatizerjev kluba. Namen kluba je druženje istomislečih ljubiteljev motociklov in vožnje z njimi, s tem pa spoznati motoristično življenje po Evropi, pa tudi po svetu.

    Kot pravi predsednik kluba Bojan Belna, Lisjaki se zavzemajo za širjenje humanega odnosa do sovoznika in sočloveka, širjenju etičnih načel in spoštovanja drugih moto klubov in njihovih članov. „Naša želja je, da naše znanje in izkušnje prenašamo na mlajše motoriste, jih dodatno usposobimo in s tem povečamo njihovo varnost v prometu,“ pravi Belna in dodaja, da se člani MK Lisjak trudijo organizirati razne prireditve kot so, moto srečanja, spretnostne vožnje, panoramske vožnje, pikniki, izlete itd. Udeležujejo se jih motoristi iz Slovenije, iz držav bivše Jugoslavije, ter tudi širšega evropskega območja...