„Krapjanke“ v prleški prestolnici navdušile starostnike

V Domu starejših Ljutomer so pripravile zanimiv literarno – glasbeni večer.

V teh nekoliko bolj mrzlih in deževnih dnevih se mnogi spet nekoliko bolj držimo toplega zavetja svojih domov ali kakšnih drugih bivalnih prostorov. Tako so tudi prostovoljke iz Zgornjega Krapja „Krapjanke”, namesto tradicionalnega poletnega druženja v parku, tokrat za stanovalce in zaposlene v Domu starejših Ljutomer pripravile literarno - glasbeni večer v avli domske jedilnice. Na začetku programa je vse prisotne v imenu organizatorja Doma starejših Ljutomer pozdravila Nataša Šumak, ki je povedala, da se z nekaterimi članicami prostovoljk iz Zgornjega Krapja srečujejo že dalj časa, še posebej s Tanjo Trstenjak Kardinar, ki vodi nastopajoče iz OŠ KD Ivan Cankar, podružnica Cven s svojim programom že nekaj let. Prav na njeno pobudo se je lansko spomlad ustanovila še skupina prostovoljk iz Zgornjega Krapja, katero so poimenovale „Krapjanke”.

V skupini delujejo le ženske, ki so bile ali so še doma iz Krapja. Nekatere so imele svoje bližnje v Domu starejših Ljutomer in jih izgubile. Vse se zavedajo poslanstva, da je vedno in povsod vredno delati dobro, ki se ne plača – se pa vrača! Skupino prostovoljk sestavljajo tri sestre, dekliško Kardinar: Tanja Trstenjak, vodja, Mira Novak in Janja Magdič ter domačinke: Maja Velnar, Blanka Maučec, Andreja Babič in Jožica Bratina. V prvem delu tokratnega literarno-glasbenega dogodka so predstavili pesmi domačinke Blanke Maučec. V drugem delu pa so bile prebrane pesmi Janje Magdič, sicer rojene na Krapju, sedaj živeče v Veliki Polani, iz njenih pesniških zbirk Iskrenje Srca in Drobtinice sreče. Za glasbeno spremljavo sta poskrbela: Maja Jakhel – trobenta in Jakob Jakhel – kitara. Pesmi sta interpretirali Tanja Trstenjak in Janja Magdič.

Po programu so prostovoljke, ob prijetnem druženju, ponudile prisotnim prleške dobrote. Vsi skupaj, kot so dejali, pa se ob druženju bogatijo in veselijo...