Radgonski skavti bodo zbirali stari papir

V soboto, 20. marca, lahko med 9. in 12. uro prinesete stari papir na zbirno mesto pri cerkvi svetega Petra v Gornji Radgoni.

    V letu 1996 je bilo v Župniji svetega Petra Gornja Radgona ustanovljeno skavtsko združenje, v katerem je trenutno vključenih okoli 60 mladih iz domače in sosednjih župnij Apače, Kapela, Križevci pri Ljutomeru in Radenci. Radgonski skavti poleg vseh dejavnosti, namenjajo tudi veliko pozornosti čistemu okolju. V ta namen bo to soboto, 20. marca med 9. in 12. uro akcija zbiranja starega papirja. Zabojnik bo pod vznožjem cerkve v bližini tamkajšnjega transformatorja, na Apaški cesti v Gornji Radgoni. Čisti izkupiček iz akcije, ki sicer ne bo posebno velik, bodo skavti porabili za svoje delovanje skozi poletno dejavnost. Kaj vse bodo letos opravili je odvisno od ukrepov povezanih s korono. Radgonski skavti so deležni tudi določeno finančno pomoči Občine Gornja Radgona.

    Ob tem še dodajamo, da je letos 22. februarja minilo 164 let od rojstva ustanovitelja skavtskega združenja Roberta Bade-Powella. Sedaj skavti vsega sveta, teh je več kot 40 milijonov, praznujejo 22. februar kot dan skavtov in skavtinj. V letošnjem januarju pa je poteklo 80 let od kar je umrl Robert Bade-Powelle v 84. letu starosti in to pod goro Kilimandžaro. Združenje slovenskih katoliških skavtov in skavtinj je bilo ustanovljeno v letu 1990, to je torej lani obeležilo 30 letnico delovanja: V Sloveniji je v skavtsko združenje vključeno okrog 5.200 članov in članic. Skavti v starosti 6 do 7 let nosijo ime bobri in bobrovke, med 8 in 10 let volčici in volkuljice, med 11 in 15 let so izvidniki in vodnice med 16 in 21 let so popotniki in popotnice.