Starostniki prazni dela ne pozabljajo

V radgonskem Domu starejših občanov krajšajo čas stanovalcev...

    Kljub ostrim varovalnim ukrepom, ki jih izvajajo v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, je za stanovalce lepo poskrbljeno, seveda v mejah danih trenutnih možnosti. Čeprav skupinske aktivnosti in druženja v večjih zasedbah zaenkrat ne potekajo, je individualna dejavnost in zaposlitve stanovalcev tisto, kar jim krajša čas v dnevih »osamitve« zaradi obrambe pred okužbo z virusom COVID-19. Pa vendarle so se stanovalci enote za osebe z demenco in zaposleni v sončnem četrtkovem opoldnevu zbrali na zunanjih površinah Doma, da si popestrijo bivanje in vsakdanjik ter obenem praznično zaznamujejo pretekle in prihajajoče dneve. Zaposleni so namreč, na predvečer prvega maja, ki ga starostniki, ki so nekoč delali in ustvarjali, težko pozabljajo, organizirali pravi pravcati piknik, ki je sicer potekal malo drugače in ob spoštovanju zaščitnih ukrepov. Kljub temu so se stanovalci veselili ob dobrotah iz žara, ki jih je zanje pripravil delovni terapevt Matjaž Zupanc.


    Ob tej priložnosti so skupaj praznovali tudi rojstne dneve tistih, ki imajo ta osebni praznik v mesecu aprilu. Domski pevski zbor Amadeus, ki ga vodi dipl. med. sestra, Rosvita Breznik, pa je zapel nekaj pesmic slavljencem. Ob tem je direktor DSO mag. Marjan Žula, povedal, da s tem nastopom želijo obeležiti tudi minuli dan upora proti okupatorju ter praznik dela, 1. maj. Žal letos ni bilo budnice, s katero so vsako leto člani radgonskega Pihalnega orkestra razveselili stanovalce, a v upanju, da bo kmalu zopet steklo normalno življenje tudi v Domu starejših občanov Gornja Radgona, so se skupaj poveselili v tem težkem času.


    Mimogrede pa, v radgonskem DSO ravno zaradi ustreznih ukrepov že ob začetku težav s koronavirusom, ni bilo niti ene okužbe, ne stanovalcev in ne zaposlenih.