ŽUPAN ŠTIHEC OBISKAL ŠKOFA TURNŠKA

Ob 2. obletnici murskosoboške škofije, župan MO Murska Sobota, Anton Štihec s sodelavci obiskal soboškega škofa, msgr. dr. Marjana Turnška...
Župan Mestne občine Murska Sobota, Anton Štihec, je skupaj z direktorjem Mestne uprave Bojanom Petrijanom, obiskal škofa murskosoboške škofije, dr. Marjana Turnška. Sprejem, ki so ga ob 2. obletnici pomurske škofije, pripravili škofovi najožji sodelavci: generalni vikar in kancler škofije, msgr. Franc Režonja, vodja pastorale dr. Karel Bedernjak, ekonomom škofije, Andrej Zrim, in tajnica škofije sestra Lucija Nastran, je potekal ob sproščenem pogovoru. V zdravici je škof med drugim povedal, da je zelo vesel dobrega sodelovanja z MO Murska Sobota, saj tako župan kot on delata v "dobro istega človeka" in opravljata poslanstvo po najboljših močeh.
Župan Anton Štihec se je zahvalil za prisrčen sprejem in škofu ob tej priložnosti izrekel čestitke ob 2. obletnici ustanovitve škofije. „Prav dobro se spominjam najinega prvega srečanja in zelo sem vesel, da ste postali prvi soboški škof prav vi, saj vas visoko cenim ter spoštujem vašo preprosto in toplo osebnost“, je med drugim dejal Štihec, kateremu je škof Turnšek, razkazal še prostore nove škofije in predstavil načrte škofije za v prihodnje. Iz izjemno bogate zbirke knjig, ki jih škofija premore, bi želeli urediti škofijsko knjižnico, v zdajšnje prostore vrtca Lavra pa bi, ko se bo slednji preselil v nove prostore, preuredili v pastoralni center škofije.