Korona virus je močno prizadela „tri srca“, a se ne dajo!

Vodstvo Radenske v tem času epidemije se zavedajo vloge živilske industrije. Donirali so Štab CZ in Dom starejših občanov.

Epidemija novega koronovarusa je resda prizadela vse sfere življenja, seveda tudi industrije in sploh gospodarstva, posebej pa je sedaj odgovornost na živilski industriji, kajti ljudi, bodisi tisti, ki dejali, bodisi tisti, ki so takšni in drugačni izolaciji, morajo dobiti zdravo hrano in napitke. In ena osrednjih polnilcev brezalkoholnih pijač, mineralnih in izvirskih voda je Radenska tri srca, katero je koronavirus močno prizadel, a se borijo in ne mislijo obupati.


„V Radenski Adriatic je epidemija novega koronavirusa močno pretresla ustaljene prakse naših delovnih procesov. A tudi v teh zaostrenih okoliščinah smo odreagirali hitro, odločno ter striktne ukrepe ter poostren higienski režim sprejeli še pred pojavom prvih potrjenih primerov koronavirusa v Sloveniji in na Hrvaškem. To nam je omogočilo, da proizvodnja trenutno poteka nemoteno, da so zaposleni pomirjeni in da smo pripravljeni na različne scenarije“, pravi generalni direktor Radenske Adriatic, Marian Šefčovič, ki dodaja, da se kot večji predstavnik živilske industrije zavedajo svoje vloge v lokalnem okolju. Po njegovem so v tem času njihove prioritete varnost zaposlenih, varnost lokalne skupnosti, prav tako pa tudi zagotovitev proizvodnje.


Ohranitev proizvodnje je še posebej pomembna, saj Radenska zagotavlja tudi del nacionalnih blagovnih rezerv, ki se v teh kriznih dneh še krepijo. Ob tem so v Radenski te dni donirali oziroma s svojimi proizvodi brezplačno oskrbeli Štab Civilne zaščito v občini Radenci, ki opravlja terensko delo in zato potrebuje zaloge embalirane vode. Prav tako so zaloge vode brezplačno dostavili v Dom starejših občanov SeneCura v Radencih. „Dogovarjamo se tudi za oskrbo „Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota in Splošne bolnišnice Rakičan. Prav tako bomo prisluhnili vsem zdravstvenim ali humanitarnim organizacijam, ki nas bodo v tem obdobju prosile za tovrstno pomoč“, pa je povedala Alenka Dujanović, tiskovna predstavnica Radenske Adriatic, ki je postregla tudi nekaj podatkov, na kakšen način se v Radencih in v Lipiku v Hrvaškem spoprijemamo s situacijo – s poudarkom na spoštovanju državnih ukrepov in zagotavljanja zdravja zaposlenih.


„V Radenski Adriatic smo s prvimi ukrepi začeli že 3. marca (npr. uvedba kontrolne točke ob vhodu na področje industrijskega obrata, obvezno merjenje telesne temperature pred vstopom, obveščanja o pravilni higieni, uporaba dodatnih zaščitnih sredstev, samoizolacija zaposlenih po potovanjih na rizična območja …). Dosledno spoštujemo uredbe in priporočila vlade in pristojnih institucij ter tako vsem, ki imajo možnost dela od doma zagotovili prenosne računalnike. Trenutno ti zaposleni predstavljajo cca 20 % kadra. Vsi tuji državljani, torej vodstvo našega kolektiva, so se po priporočilih institucij vrnili v matično domovino in tudi oni delo opravljajo preko elektronskih oz. telekomunikacijskih poti. Proizvodnja trenutno poteka nemoteno, s čimer zagotavljamo tudi krepitev nacionalnih blagovnih rezerv“.


V Radenski Adriatic sicer vsem, ki zaradi varstva otrok ne morejo na delo, zagotavljajo nadomestilo v višini 80% povprečne plače v zadnjih treh mesecih. Za zaščito delavcev v proizvodnji je poskrbljeno z vsemi sprejetimi ukrepi, z dezinfekcijskimi sredstvi, ki so nastavljena malodane povsod (toaletni prostori, umivalniki, vhodi v proizvodne hale, skladišči, vratarnice, recepcije…) – kar je še dodatno podkrepljeno z dosledno interno komunikacijo.


In še srčna novica iz dežele „treh src“, za dodatno zagotavljanje varnosti se samoiniciativno aktivirajo tudi naši zaposleni, ki delajo od doma. „Ob pomanjkanju zaščitnih mask, se je vodja prodaje na tujih trgih Valentina Brdnik povezala z modnim kreatorjem Alešom Černijem, ki nam že drugi dan izdeluje zaščitne obrazne maske. Neverjetno smo hvaležni, da nam je tako nesebično priskočil na pomoč in poskrbel, da so zaposleni v proizvodnji prve maske že prejeli. V tem času, ko je vsak dan s spremljanjem informacij o koronavirusu bolj črn, je dejanje Aleša Černija Radensko preželo s pozitivnostjo, srčnostjo in veseljem“, je še dodala Alenka Dujanović.