Udarili so na zdravstveni center, skate park in pokopališče

V Pomurju spet vandalizem brez primere, vredno vseh obsodb.

    Očitno tudi v teh „koronskih dnevih in tednih“, ko se večina discipliniranih državljanov zadržuje doma, nepridipravi uničujejo vse povprek. Nekaterim prav nič ni sveto, kar se je potrdilo v minulih prazničnih dneh, kajti vandali so „posredovali“ najmanj v treh primerih. Tako so se neznani storilci znesli nad grobovi na beltinskem pokopališču, v Turnišču so popisali skate park, nazadnje pa so popisali še pročelje zdravstvenega centra na Tišini, ki je pred leti nastalo na mestu, kjer je bila podrtija. Presenetljivo je edino, da v drveh primerih niti policisti niso prejeli prijavo, saj so nam potrdili, da preiskujejo zgolj primer iz Tišine, čeprav je v policijskih poročili v zadnjih dneh bilo zapisano, da so policisti obravnavali najmanj deset kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari.

    Kakorkoli že, začelo se je že pred novim letom, ko se je na Facebook profilu pojavil zapis, da so neznanci na pokopališču v Beltincih poškodovali več grobov. Po naših podatkih naj bi odkrili osebo, ki celo spi na pokopališču, a ni dokazano, da bi on poškodoval kakšen grob. Tik za tem se je oglasil župan občine Turnišče Borut Horvat, ki je posredoval fotografije, iz katerih je razvidno, da so vandali porisali elemente skate parka pri osnovni šoli v Turnišču. Med napisi se je znašel tudi kljukasti križ. Župan ob tem opozarja, da se avtorji tovrstnega početja ne zavedajo, da uničujejo skupno lastnino. Zato je javnost zaprosil, da v kolikor ima kdo informacije glede storilca ali storilce tega početja, naj to sporoči na sedež občine Turnišče.

    Še največ škode so vandali povzročili na pročelju zdravstvenega centra Živa v tišinskem parku, kjer so se neznanci „obračunali“ z aktualno politiko, premierjem, ministrom in „Hitlerjevimi poslanici“, ter Covid-19, ki da ne obstaja. Poleg vseh zaposlenih v omenjenem zdravstvenem centru je po začetku dela v letošnjem letu gotovo najbolj bil razočaran zasebni zdravnik koncesionar Dean Köveš, ki je v ponedeljek zjutraj lahko žalostno opazoval, kaj so vandali z rdečim razpršilom naredili na pročelju lepo urejene stavbe, nekdanjega Bathyanijevega dvorca, katerega so pred leti rešili pred dokončnim propadom. In ne le koncesionar, dr. Dean Köveš, se je samo lahko spraševal, ali je bilo potrebno uničiti fasado stavke, da bi sporočili, kako niso zadovoljni s politiki in koronavirusno boleznijo 19.

    Zadnji vandalizem na območju treh pomurskih občin smo preverili tudi na Policijski upravi Murska Sobota, kjer nam je tiskovna predstavnica Suzana Rauš potrdila, da „Policijska postaja Murska Sobota obravnava sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari na območju Tišine, v katerem je do sedaj neznani storilec s sprejem popisal fasado objekta. Preiskava kaznivega dejanja še ni zaključena, zato vam podrobnejših informacij ne moremo posredovati“. Ob tem je Rauševa dodala, da policisti zaenkrat v Turnišču ne preiskujejo kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari - vandalskih napisov na objektih, in tudi v Beltincih ne...