NA OGLED SO SLIKE
PRIJATELJSTVA MED AVSTRIJO
IN SLOVENIJO

Končana 13. mednarodna slikarska kolonija „Vinogradi obeh bregov Mure“...
V hotelu Radkersburger Hof v Bad Radkesburgu (avstrijska Radgona) je potekalo svečano odprtje razstave del, ustvarjenih v okviru 13. slikarske kolonije „Vinogradi obeh bregov Mure“. Kot je znano, Glavarstvo Bad Radkersburga in Pomurski sejem, d.d. iz Gornje Radgone z omenjeno mednarodno slikarsko kolonijo “Vinogradi obeh bregov Mure” letos že trinajstič pričata o tesni zgodovinski povezanosti obeh obmejnih krajev ter Avstrije in Slovenije. Tokrat je, izmenjevaje s Slovenijo, osem likovnih umetnikov iz avstrijskega in pet umetnikov iz slovenskega brega Mure, na petdnevni koloniji, gostil avstrijski Bad Radkersburg, večino umetnin, ki jih je na petdnevni koloniji ustvarilo 13 umetnikov iz obeh držav, pa so sedaj na ogled širši javnosti. Po razstavi v Avstriji pa bodo izdelki na ogled tudi v Sloveniji, in sicer na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni.
Tokrat so prijateljstvo med Avstrijo in Slovenijo, ter umetnostjo, naravo, vinogradi in vsem kar kaže lepote življenja, upodabljali: Todorče Atanasov, Jože Denko, Vlado Sagadin, Stojan Špegel in Adolf Pen iz Slovenije, ter Alois Bresnik, Edith Maria Keckeis, Charlotte Nickl, Christa Nickl - Wlodkovski, Helga Maria Cziglar, Franz Tropper, Vera Weinrauch in Gehrhart Gutmann iz Avstrije.
Kot je ob odprtju razstave v Bad radkersburgu povedal direktor Pomurskega sejma d.d. Janez Erjavec, sama slikarska kolonija in s tem odprtje razstave, pomeni tudi simbolični uvod v jubilejni 45. mednarodni kmetijsko-živilski sejem, ki bo letos med 25. in 31. avgustom, in ki ga bodo letos poleg visokega jubileja še posebej zaznamovale priprave na predsedovanje Slovenije EU v prvi polovici prihodnjega leta, na njem pa bo, med drugimi, tudi obsežna predstavitev avstrijskega gospodarstva.