IGRAČE BODO DOBILE PRAVE LASTNIKE

Mladi liberalni demokrati zbrali stotine igrač za otroke iz socialno ogroženih družin; Vsi lahko pridejo po igrače, oblačila, obutev..., na Rdeči križ Gornja Radgona....
Tik pred božičem je v prostorih Območnega združenja RK Gornja Radgona (nekdanja OŠ dr. Janka Šlebingerja) potekala krajša slovesnost na kateri sta Mitja Bračič, predsednik Lokalnega odbora Mlade liberalne demokracije (LO MLD) Gornja Radgona, ki je tudi član MLD Slovenije, ter Mitja Slana, član MLD Gornja Radgona, predsednici in sekretarki radgonskega OZ Rdečega križa, Silvi Vračko in Davorki Makovec, izročila več sto igrač in igral za otroke, čigavi starši jim tega ne morejo privoščiti. Omenjena darila so letos prvič zbirali na območju občine Gornja Radgona, in sicer v projektu „Mladi mlajšim“, ki ga MLD po Sloveniji izvaja že od leta 2003.
„V okviru projekta smo zbirali igrače, stare in nove, ki smo jih sedaj predali OZ RK Gornja Radgona, kjer bodo poskrbeli, da igrače najdejo prave lastnike, torej tiste otroke, ki jim starši ne morejo privoščiti tovrstnih igral, a bi si jih gotovo zelo želeli. S celotno akcijo sicer želimo vzbuditi občutek solidarnosti med mladimi, saj smo prepričani, da je to vrlina, na kateri je potrebno graditi že v mladosti in nato skozi celo življenje. Prepričani smo, da je že otroke potrebno vzpodbujati k solidarnosti“, nam je povedal Mitja Bračič, predsednik LO MLD, ki dodaja, da njihov projekt podpira tudi Urad za mladino RS.
Sama akcija zbiranja igrač je sicer potekala približno tri tedne na OŠ Gornja Radgona, OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova ter na medobčinski knjižnici, ki deluje v okviru Ljudske univerze Gornja Radgona. Predsednika OZ RK Gornja Radgona Silva Vračko, ki je pohvalila samo akcijo ter aktivistke Rdečega križa, ki vseskozi skrbijo za zbiranje in razdeljevanje pomoči, nam je povedala, da omenjene in tudi druge igrače, ki jih je v skladišču RK zelo veliko lahko dobijo vsi otroci, ki pridejo ponj. Enako lahko vsi občani, ki to želijo pridejo po kakšna oblačila, obutev in podobne reči, in za to ni potrebno nobeno potrdilo Centra za socialno delo ali kogarkoli drugega.