VSAKO DELO JE LAHKO ZABAVNO, A TUDI UTRUDLJIVO

Predsedniški kandidat Borut Pahor v Prekmurju pomagal komunalcem pri odvozu odpadkov...
V okviru neformalnih predvolilnih obiskov po vsej državi, se je bivši slovenski in EU poslanec, bivši predsednik DZ, bivši slovenski premier, ter aktualni poslanec DZ in kandidat Socialnih demokratov za predsednika Republike Slovenije Borut Pahor, tokrat ustavil še v Prekmurju. Po šivanju nogavic na Kočevskem, asfaltiranju cest na na Koroškem, košnji na Nanoški planoti, ukvarjanju z zavrženimi štirinožci na Dolenjskem,.nastopu zabavnem in družabnem „Pahorjevem večeru“ v Gornji Radgoni, pomoči pri socialnem podjetništvu v Slovenskih Konjicah, izdelavi BIO mlečnih izdelkov v Lazah pri Logatcu..., se je Pahor tokrat oblekel v delovno obleko zaposlenih v Komunali Murska Sobota in pomagal pri odvozu odpadkov.
V času predvolilne kampanje se je Pahor tokrat v pokrajini ob Muri, v okviru kampanje "Skupaj spodbujajmo drug drugega" je tokrat pomagal zaposlenim v podjetju Saubermacher & Komunala pri odvozu smeti v naselju Bakovci. Borči je v izogib težavam z inšpektorji, pred pričetkom celodnevnih opravil na sedežu družbe v Murski Soboti opravil izpit iz varstva pri delu z odpadki, nakar se je podal v Bakovce pri Murski Soboti. S kolektivom je med drugim po naselju pobiral embalaže po sistemu rumene vreče od vrat do vrat, pri čemer se je spoznaval in na kratko družil z domačini posameznih gospodinjstev.
„Delo je lahko zabavno, je tudi utrudljivo, ampak zdi se mi, da je medsebojno koristno tako zame, kot za ljudi. Seveda na tak način se lahko prepričamo, da delo v različnih branžah ni tako enostavno“, je o svojem poslanstvu v Bakovcih povedal Pahor, ob tem je nadaljeval: „Mislim, da sem dozorel za predsednika RS, saj sem bil poslanec DZ in Evropskega parlamenta, predsednik DZ, predsednik Vlade RS. In kot predsednik bom lahko povezoval državljane, kajti moramo strniti vse moči v Sloveniji in EU, kajti samo tako bomo prišli iz skupne krize. Prepričan sem, da večina ljudi verjame v to. Kot predsednik vlade nisem delal napake, saj sta kriza in recesija bili nepredvidljivi, zadolževanje pa je bilo potrebno za socialo. Prav to mi daje moralno podporo, da lahko kandidiram za predsednika RS“. Ob tem je Pahor, ki je nenehno ponavljal, da „samo skupno bomo obstali, razklani pa bomo razpadli, tako Slovenci kot Evropejci“. Pahor je omenil tudi „delo na črno“, ker je v minulih dneh delal v tovarni nogavic, na cesti, travniku ipd., obljubil pa je, da bo sprejel vse sankcije, če mu ji ustrezne službe (inšpektorji) naložijo, saj je prepričan, da so „zakoni enaki za vse“...