ZVEROVE PESMICE IN PAHORJEVE PRAVLJICE

Predsedniški kandidat Borut Pahor v Pizzeriji Casa del Nono ob morebitni izvolitvi obljubil petj v Gornji Radgoni...
V okviru neformalnih predvolilnih obiskov po vsej državi, se je zadnji dan letošnjega julija, tudi v Gornji Radgoni, ustavil bivši slovenski in EU poslanec, bivši predsednik DZ, bivši slovenski premier, ter aktualni poslanec DZ in kandidat Socialnih demokratov za predsednika Republike Slovenije Borut Pahor. Po šivanju nogavic na Kočevskem, asfaltiranju cest na na Koroškem, košnji na Nanoški planoti, ukvarjanju z zavrženimi štirinožci na Dolenjskem,.je Pahor tako v Gornji Radgoni začel bolj kot ne zabavne in družabne „Pahorjeve večere“, ki bodo trajali vse tja do novembra, najprej kot neformalno, nato kot običajne predvolilne shode. Srečanja Boruta Pahorja s strankarskimi kolegi, privrženci in simpatizerji v Pizzeriji Casa del Nonno v Gornji Radgoni, se je udeležilo več deset ljudi, večinoma z lenarškega, mariborskega, ljutomerskega in apaškega območja, bistveno manj pa je bilo domačinov iz Gornje Radgone, čeprav prav v obmejnem mestu na reki Muri, praktično od osamosvojitve zmaguje levica, župan pa običajno izvira iz SD.
Tokratno druženje s predsedniškim kandidatom Pahorjem je bolj ali manj potekalo v sproščenem, malo manj politično obarvanem vzdušju, kljub temu pa je beseda tekla o vseh aktualnih zadevah, o trenutni situaciji v državi, prihodnosti Slovenije..., le o tekmecih v boju za predsednika država ni bilo niti besedice. Zato pa je skupaj s Pahorjem v Gornji Radgoni nastopil tudi Zver, a ne Milan, temveč glasbenik Sašo, ki živi v Bostonu (ZDA). Sam se je predstavil s priljubljenimi slovenskimi in tujimi evergreeni. V primerjavi z njegovimi pesmicami pa se je Borut tu in tam ukvarja tudi s pravljicami. Strinjali so se sicer prisotni, da ima Pahor prav, ko trdi, da „smo skupaj sposobni storiti veliko, in zato je potrebno povezati državljane Slovenije...“, toda vsem je bilo jasno, da je to praktično neizvedljivo, še zlasti ob takšnih početjih aktualne oblasti. Sam Pahor je žalostno ugotovil, kako ponekod po svetu izvajajo priprave za 3. svetovno vojno, mi pa še druge nismo končali.
„Mislim, da sem dozorel za predsednika RS, saj sem bil poslanec DZ in Evropskega parlamenta, predsednik DZ, predsednik Vlade RS. In kot predsednik bom lahko povezoval državljane, kajti moramo strniti vse moči v Sloveniji in EU, kajti samo tako bomo prišli iz skupne krize. Prepričan sem, da večina ljudi verjame v to. Kot predsednik vlade nisem delal napake, saj sta kriza in recesija bili nepredvidljivi, zadolževanje pa je bilo potrebno za socialo. Prav to mi daje moralno podporo, da lahko kandidiram za predsednika RS“, je dejal Borut Pahor, ki je nenehno ponavljal, da „samo skupno bomo obstali, razklani pa bomo razpadli, tako Slovenci kot Evropejci“. Ob tem je predlagal vsem prisotnim, da so skupaj zapeli pesmico „Mi smo šampioni“, s čem so čestitali zlati olimpijki Urški, ki je le nekaj ur pred dogajanjem v Gornji Radgoni blestela v Londonu.
Pahor je omenil tudi „delo na črno“, ker je v minulih dneh delal v tovarni nogavic, na cesti, travniku ipd., obljubil pa je, da bo sprejel vse sankcije, če mu ji ustrezne službe (inšpektorji) naložijo. Ob tem je obiskovalcem radgonskega „Pahorjevega večera“ obljubil, da bo v primeru „Miklavževe“ izvolitve najprej obiskal prav mesto ob reki Muri, kjer bo zapel pesmico katero mu bodo domačini naročili...