Aleš Mir in Pascal Marič državna prvaka

Na DP na Ptuju kar pet medalj za KBK Gornja Radgona.
Najstarejše slovensko mesto Ptuj je gostilo državno prvenstvo Republike Slovenije v kickboxingu v disciplinah light contact, kick light in point fight. Na tatamijih so moči (nekateri prvič) merili tudi člani Radgonskega kickboxing kluba pod vodstvom trenerja, svetovnega prvaka, Dejana Vajsa. Barve radgonskega kluba je v kick lightu zastopalo pet tekmovalcev, in sicer: Aleš Mir (Kick light člani, -79kg), - Aljaž Urbanič ( Kick light mladinci -74kg), Pascal Marič ( Kick light mladinci, -69kg), Marsel Temlin (Kick light mladinci -69kg) in Aljaž Temlin ( Kick light, starejši kadeti, -47kg), ki so se odlično odrezali, saj so prav vsi osvojili eno izmed medalj.

Tako so tekmovalci, ponosnega trenerja Dejana Vajsa, v svojo dvorano na TŠC Trate v Gornji Radgoni, prinesli dve zlati, eno srebrno in dve bronasti medalji.

Državna prvaka sta postala Aleš Mir in Pascal Marič, državni podprvak je Marsel Temlin, s prav tako odličnim bronastim odličjem pa sta se morala zadovoljiti oba Aljaža, Urbanič in Temlin. Zanimivo je tudi, da gre za izjemno mlado tekmovalno ekipo, Marsel Temlin in Pascal Marič sta namreč nastopila prvič, Aljaž Temlin in Aljaž Urbanič pa sta na tatamiju stala šele drugič. To torej potrjuje dobro delo v radgonskem klubu.

Radgonski kickboxing klub sicer šteje več kot 200 aktivnih članov. Treningi potekajo pod vodstvom trenerja, svetovnega prvaka v kickboxingu, Dejana Vajsa. Klub je bil ustanovljen že pred leti, a se je pred dvema letoma preselil v nov prostor, v katerem dnevno potekajo treningi kickboxa in funkcionalni treningi. Za enkrat barve kluba zastopa šest tekmovalcev o katerih se bo v prihodnje še veliko slišalo, enako tudi za še nekatere druge njihove kolege iz kluba.

Tekst: N.B.

Foto: Tadej Cotič, KBZS