Branko Klun častni član Rokometne zveze Slovenije

Rokomet/Krovna rokometna organizacija obeležila 70-letnico.
Le dober mesec potem, ko je Rokometni klub Arcont Radgona obeležil 60-letnico obstoja in uspešnega delovanja, je krovna rokometna organizacija v Sloveniji – Rokometna zveza Slovenije obeležila 70-letnico obstoja. In na omenjeni slovesnosti v Ljubljani je visoko priznanje prejel tudi pripadnik radgonskega kluba, saj je legenda rokometa v mestu sejmov in penine, Branko Klun postal Častni član RZS. Kot so v obrazložitvi za to visoko priznanje zapisali, je Klun prvič nastopil v ekipi Partizan Radgona davnega leta 1963. In tudi danes je, kljub svojim 72 letom še vedno aktivno vpet v delovanje RK Arcont Radgona. Kot dijak Srednje šole za telesno vzgojo in kot študent Visoke šole za telesno kulturo, je bil zelo uspešen igralec in trener različnih ekip radgonskega kluba. Na VŠTK je pri prof. Cvetu Pavčiču specializiral rokomet in si pridobil naziv višji trener rokometa. V svoji igralski karieri je dosegal velike uspehe. Bil je najboljši strelec pomurske, štajerske in tudi slovenske lige.

Po končani igralski karieri je vrsto let deloval kot trener pionirjev, članov in članic. Ko je zaključil s trenerskim delom, se je posvetil organizacijskemu vodenju kluba. Dolga leta je bil sekretar, trenutno pa je član predsedstva RK Arcont Radgona. Občasno pomaga tudi kot časomerilec na domačih tekmah kluba. Celih 20 let je vodil registracijsko knjigo RZS za Pomurje. Za svoje delo na področju športa je leta 1995 prejel tudi Bloudkovo plaketo. Ob 60 letnici RZS je prejel zlato plaketo RZS. Ob 50-letnici RK Arcont Radgona je leta 2009 pridobil naziv častnega člana kluba RK Arcont Radgona.

Da gre za izjemno priznanje potrjuje tudi dejstvo, da so med sedmimi prejemniki naziva „Častni član RZS“ ob 70-letnici zveze, sami velikani slovenskega rokometa, kot so, ob Klunu še: Franjo Bobinac, Marjan Potokar, Nikola Radić – posthumno, Igor Stupinšek, dr. Marko Šibila in Dušan Zorko. Sicer pa je Branko Klun bil rojen 26. marca 1947 na Prevaljah (Koroška). Praktično vse življenje je delal v športu in šolstvu, saj je po končani Fakulteti za šport, bil športni pedagog. Ob tem je tudi višji trener rokometa. Med drugimi priznanji in nagradami je prejel tudi Trstenjakovo nagrado. Čeprav upokojenec, je Branko Klun, poleg v radgonskem rokometnem klubu, še vedno zelo dejaven tudi na drugih področjih, v različnih društvih in organizacijah, ter v lokalni samoupravi.