Dva Pomurca med državnimi prvaki

Podelili so 14 naslovov državnega prvaka. Karate klub Polzela gostil državno prvenstvo za člane in veterane.

    V soboto ( 20. marca 2021) je v Polzeli, pod okriljem Karate zveze Slovenije, potekalo letošnje člansko in veteransko državno prvenstvo v karateju. Tekmovalci so se v članski konkurenci pomerili v katah in športnih borbah, pri veteranih pa samo v katah. V članskem tekmovanju se je udeležilo 63 tekmovalcev iz 25 slovenskih klubov, pri veteranih pa je sodelovalo 12 tekmovalcev iz 11 klubov. Kljub zaprtju telovadnic in s tem pomanjkanja treningov in še zlasti tekmovanj, so tekmovalci pokazali veliko pripravljenost in znanje.

    Laskave naslove državnega prvaka si je po zanimivih tekmah, prislužilo 14 tekmovalcev in tekmovalk, in sicer kate, članice: Maša Simonič (Kovinar Maribor), kate člani: Nejc Sterniša (KK Seki), v borbah pa: Barbara Haberl (KK Trbovlje) - 55 kg; Laura Potisk (KK Rogaška Slatina) - 61 kg; Kiti Smiljan (KK Ljubljana) - 68 kg; Aleksandra Plavček (KK Rogaška Slatina) + 68 kg; Niklas Tamše (Shotokan KK Radenci) - 60 kg; Tomaž Hudales (Društvo za karate Celje) - 67 kg; Lan Podpečan (KK Polzela) - 75 kg; Rem Marič (Shotokan KK Grosuplje) - 84 kg; Jan Brezočnik (KK Lovrenc na Pohorju) + 84 kg.

Veterani in veteranke, kate: Irena Omejec (KK Lev) - 50 let; Štefka Golač (KK Seki) + 50 let; Igor Semolič (KK Emona) - 50 let; Samo Gross (KK Lovrec na Pohorju) + 50 let.