Nejc Sterniša v finalu premagal Blaža Klobaso

Karate - Ob pripravah za EP je potekala prva pokalna tekma.

    V tem korona času, ko se je življenje skoraj ustavilo, so številni športniki bili dokaj aktivni. In tako se je tudi karateist Nejc Sterniša, doma iz Lomanoš pri Gornji Radgoni, udeležil reprezentančnih priprav v Mariboru, kjer so izvedli tudi dvoboje za izbor reprezentanta, ki bo zastopal Slovenijo na članskem Evropskem prvenstvu, katero bo v Poreču od 19. do 23.5.2021. Kot že večkrat v zadnjih letih je tudi tokrat Nejc pokazal svoj talent in sposobnosti ter dvakrat premagal svojega nasprotnika, sicer pa prijatelja in nekdanjega klubskega sotekmovalca Blaža Klobaso (KK Radgona) in si s tem prislužil nastop na EP. V Poreču bo sicer zelo huda konkurenca, saj je Nejc komaj prišel iz mladincev, tam pa nastopajo člani, kateri so svetovni in evropski prvaki ter tudi do 20 let starejši od Nejca Sterniša. Če ne drugo, potem si bo Nejc nabral kar nekaj izkušenj s takšnih velikih tekmovanj. In te mu bodo zelo koristile tudi za naslednja velika mednarodna tekmovanja, in sicer je to Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in člane U – 21, ki bo od 20. do 22.8.2021 v Tampereju (Finska).

    Da je Sterniša blizu uvrstitvi tudi na omenjeno EP na Finskem je potrdil tudi na prvi letošnji pokalni tekmi, ki je konec tedna potekala v Šenčurju. Hkrati je tekmovanje bilo tudi prva izborna tekma za EP na Finske. Nejc je namreč rutinirano premagal vse nasprotnike in si s tem na stežaj odprl vrata za udeležbo na Finskem. Mimogrede, tudi tokrat je Nejc, v finalu premagal svojega prijatelja in tekmeca Blaža Klobaso, ki se je prav tako dobro odrezal z drugim mestom.

    Vsekakor ne smemo prezreti, da so na omenjenem pokalnem tekmovanju uspešni nastopili tudi predstavnik KK Radenci, ki so pod vodstvom trenerja Branka Krambergerja, tudi dosegli kar nekaj odličnih uvrstitev, in sicer v borbah. Tako je med kadeti do 52 kg, 1. mesto osvojil Alen Tratnik, do 57 kg pa je 3. mesto zasedel Žak Lipič. Mladinec Nejc Skotnik je bil drugi do 76 kg, mladinka Taja Hraščanec pa tretja do 59 kg; V konkurenci članov U-21 je nad 75 kg prvo mesto zasedel Aleks Klobasa, do 67 kg pa Niklas Tamše.