Ekipno DU Radenci, posamezno Bakovčan Franc Lukač

Pomurski upokojenci so tekmovali v športnem ribolovu.

    Društvo upokojencev Gornja Radgona, je v sodelovanju z Radgonsko podružnico RD Gornja Radgona, pripravilo letošnje pomursko regijsko prvenstvo v športnem ribolovu za upokojence. Na ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni je nastopilo sedem ekip s po štirimi tekmovalci, ki so tekmovali ekipno in posamično. Potem, ko je udeležence na začetku nekoliko motil dež, je pozneje vse bilo v najboljšem redu, tekmovanje pa je minilo v prijateljskem vzdušju in druženju, čeprav tudi borbeno za vsako ribico. Na koncu so se ekipne zmage veselili tekmovalci DU Radenci, ki so sicer po teži ulovljenih rib bili šele tretji, a ker so imeli najmanj kazenskih točk, ko prehiteli Bakovčane, ki so ulovili daleč največ rib (skoraj tretjino vseh), a so imeli eno negativno točko več kot Radenčani. Zanimivo je omeniti, da so vsa tri prva mesta v posamični konkurenci bili iz ekipe DU Bakovci, zmagovalec Franc Lukač pa je ulovil dobro desetino vseh (90.880) uplenjenih rib.

    Pokale in priznanja najboljšim ekipam ter medalje najboljšim trem posameznikom, sta po kosilu za katero so poskrbela dekleta s Turistične kmetije Benko iz Spodnje Ščavnice, podelila Inge Ivanek, predsednica DU Gornja Radgona in Branko Kos, športni referent istega društva. Z zmago na regijskem prvenstvu se je ekipa DU Radenci uvrstila na državno tekmovanje, kjer bo zastopala celotno Pomurje.

    Rezultati, ekipno: 1. DU Radenci (Avgust Prelog, Stanko Novak, Andrej Najžar, Marjan Satler) 18.195 gramov ulovljenih rib - 10 negativnih točk, 2. DU Bakovci 28.590 – 11, 3. DU Križevci pri Ljutomeru 20.090 – 11, 4. DU Gornja Radgona 8.095 - 17, 5. DU Bodonci 9.260 – 19, 6. DU Ljutomer 3.460 – 26, 7. DU Beltinci 3.190 – 26.

Posamezno: 1. Franc Lukač 10.345, 2. Alojz Novak 9.715, 3. Dušan Vogrinčič (vsi DU Bakovci) 8.530 itd.