Eni so hrustali pečene postrvi, drugi lovili žive krape

Na 19. tekmovanju za Pokal EU, med 24 tekmovalci, zmaga za Ivana Jaušovca.

Prvomajske praznike so dobro izkoristili tudi radgonski ribiči in tudi ljubitelji rib. Radgonska podružnica RD Radgona (slednjo tvori pet podružnic, poleg radgonske še apaška, tišinska, radenska in podružnica Sv. Jurij ob Ščavnici), je namreč na svojem ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni pripravila tradicionalno ribiško tekmovanje za 19. Pokal EU, poleg tega pa druženje ribičev in občanov ob hrustljavih postrvih. Kljub številnim prireditvam v okolici, je tokrat udeležba na ribiškem tekmovanju bila kar solidno, saj je nastopilo 24 (lani le 15) ribičev, dogodek pa je znova potrdil, da se ljudje radi družijo. In dokler so ribiči štiri ure namakali trnke, je bilo veliko tistih, ki so navijali, pohrustali kakšno postrv, za katere sta skrbela Ivan in Franc, z ekipo, ter kaj popili in se družili v lepem in prijetnem okolju. Sploh pa je organizacija bila odlična in vsi so bili zadovoljni.

Ko gre za tekmovanje pa je razred zase bil Ivan Jaušovec, ki je lani bil šele sedmi. Tokrat pa je za zmago ujel več kot 24 kg rib. Zelo blizu je bil tudi nekdanji slovenski reprezentant v lovu rib s plovcem Damjan Tomažič, na tretje mesto pa se je enako kot pred letom dni uvrsti Matjaž Perša, ki je tokrat ujel tudi najtežjega krapa – 9.850 gramov. Trije prvouvrščeni so je skupaj ujeli skoraj polovico vseh rib, saj so vsi skupaj ujeli okoli 130 kilogramov rib, katere so po tehtanju spustili nazaj v ribnik. Ob tem kaže dodati, da šest ribičev, torej četrtina ni ujela niti ene ribe, oz. jih niso tehtali.

Končni vrstni red:

1. Ivan Jaušovec (Plitvica) 24.080 gramov ujetih rib

2. Damjan Tomažič (Orehovci) 21.210

3. Matjaž Perša (Gornja Radgona) 16.130

4. Drago Perkič (Tropovci) 12.550

5. Drago Grah (Gornja Radgona) 6.070

6. Pišta Potočnik (Bodonci) 5.570

7. Kristjan Sladič (Spodnja Ščavnica) 5.400

8. Drago Jureš (Tišina) 5.200 itd.

Po končanem tekmovanju sta predsednik Ribiške podružnice Gornja Radgona Daniel Cer Magdič in vodja tekmovanja Darko Merčnik najboljšim podelila praktične nagrade in lepe pokale, prehodni pokal pa je pripadel zmagovalcu Ivanu Jaušovcu.