Ribiči za Pokal EU, ostali za hrustljave postrvi

Radgonski ribiči pripravljajo zanimivo druženje na ribniku v Podgradu.

Ta praznični konec tedna se bo tudi na radgonskem območju zvrstilo veliko takšnih in drugačnih dogodkov, ki bodo popestrili proste dni velike večine ljudi. Poleg kresov in podobnih prireditev povezanih s praznikom dela, se bo zvrstilo tudi nekaj tradicionalnih srečanj, tekmovanj in drugih druženj. Tako tudi Gornjeradgonska podružnica Ribiške družine Radgona pripravlja na sam praznik dela, v ponedeljek 1. maja, zanimiv dogodek, in sicer srečanje s tekmovanjem za 19. ribiški Pokal EU. Pričakuje se, da bo dogodek, zlasti ob napovedanem lepem vremenu na ribnik v Podgradu pri Gornji Radgoni poskrbel za večje druženje ribiških prijateljev na radgonskem območju.

Poleg ribičev, ki bodo od 8. do 12. ure tekmovali za omenjeni pokal, organizatorji pričakujejo tudi veliko drugih gostov, ki bodo navijali in se družili ob hrustljavih postrvih, ki bodo vsakemu teknili... Glede na pričakovano gnečo ljubiteljev pečenih rib, in izkušnje izpred nekaj dni, ko so na velikonočni petek ob svojem ribiškem domu v Lisjakovi strugi v zelo kratkem času spekli nad 330 porcij postrvi s fižolovo oz. krompirjevo solato, iz vodstva Radgonske podružnice priporočajo, da si zainteresirani v naprej rezervirajo zapečene ribe, bodisi za domov, bodisi da jih bodo pohrustali kar ob ribniku, v prijetni družbi.

Žal kaže omeniti, da Pokal EU letos ne bo branil lanskoletni zmagovalec Svetozar Markovič iz Gornje Radgone, ki je ujel več kot polovico vseh ulovljenih rib, in je slavil pred Jakobom Kampušem in Matjažem Peršo. Priljubljeni Sveto, kot so Markoviča poznali, je namreč vmes po hudi bolezni, kljub mladosti, umrl.