HK TRIGLAV PREDANOVCI
OVSVOJIL OBA NASLOVA
V SUBOTICI

Hokej na travi/Mednarodni festival v mini hokeju “Youth Day»...
Murska Sobota – Vodstvo HK Triglav Predanovci se je odločilo, da so s selekcijami U-12 in U-14 svoje šole hokeja na travi, odpotovali na 2. mednarodni festival v mini hokeju »Youth Day« v Subotico (Srbija). Na festivalu, kjer so sodelovale ekipe iz Madžarske, Hrvaške, Srbije in HK Triglav iz Slovenije, so Prekmurci dosegli izjemen uspeh. „Sploh pa se je naš klub že s samim sodelovanjem na tem festivalu vpisal v zgodovino slovenskega hokeja, saj smo prvi klub, ki je igral hokej na travi z mlajšimi selekcijami v Srbiji po osamosvojitvi“, pravi vodja HK Triglav Predanovci Vitomir Fujs, ki je navdušen nad dosežkom obeh selekcij.
„Prvo mesto selekcije U-12 je dejansko nov zelo lep uspeh. S prikazano dobro igro, fair playem in lepimi potezami smo bili večkrat deležni aplavza s strani prijaznega in gostoljubnega občinstva. Da ta ekipa veliko obeta, nam dokazujejo rezultati in igra, saj smo bili v vseh tekmah boljši tekmec in prikazovali taktično in tehnično boljši hokej. Na turnirju smo odigrali šest tekme in vse tekme brez velikih težav dobili. Po drugi strani pa je prvo mesto selekcije U-14 vsekakor veliko presenečenje, saj smo odpotovali v Subotico z zelo pomlajeno selekcijo, ki je imela povprečje 12,5 let in najmlajšega igralca. Toda dečki in deklice so v dveh dneh prikazali, da so kos starejšim in večjim ter fizično močnejšim nasprotnikom. V to so se prepričali tudi gledalci, ki so jim brez zadržkov na koncu tudi čestitali. V treh tekmah smo bili taktično in tehnično boljši nasprotnik, saj smo se uspeli tudi dvigniti, ko smo izgubljali z 1:3, le na tretji tekmi smo popustili in omogočili, da je nasprotnik uporabil vse vrline hokeja. Tekme so bile zanimive, napete in prav zadnja je odločala o uvrstitvi ter toliko bolj prinašala veselje v našo ekipi ob zmagi“, dodaja Fujs. Po njegovem prepričanju je tokratno potovanje na turnir v Vojvodino, bilo zagotovo opravičeno, namen izpolnjen v popolnosti, cilji pa preseženi. Nabrane so nove izkušnje in zelo dobra podlaga za nadaljnje delo, vzpostavljeno je mnogo novih kontaktov, gostovanje v Subotici pa je bila odlična predstavitev kluba in Slovenije.
Rezultati, U-12: Triglav – Epitök 4:0 in 5:0, Triglav – Golubice 3:1 in 4:0, Triglav - Jovan Mikić 3:2 in 7:0.
Končni vrstni red: 1. Triglav Predanovci 18 (26:3), 2. Epitök 6 (8:17), 3. Jovan Mikić 5 (9:16), 4. Golubice 5 (8:15).
Najboljši igralec je bil: Gregor Fujs, najboljši golam: Tomi Šebjanič in najboljši strelec: Tadej Mikola (vsi Triglav) s sedmimi zadetki.
Rezultati, U-14: Triglav - Subotički đavoli 4:1 in 0:4, Triglav - Epitök 4:3 in 1:0. Končni vrstni red: 1. Triglav Predanovci 9 (9:8), 2. Subotički đavoli 7 (10:8), 3. Epitök 1 (7:10).
Najboljši igralec je bil: Anže Fujs, najmlajši igralec: Sašo Mikola, najboljši sodnik pa: Tilen Poredoš (vsi Triglav).