PLAVANJE/
PRIPRAVILI SO TRETJI PLAVALN
I MITING „TERME PTUJ 2007“

TOKRAT V ZNAMENJU REKORDOV. Tekmovanja se je udeležilo kar 612 tekmovalk in tekmovalcev iz petih držav...
Na dvodnevnem plavalnem mitingu „Pokal Terme Ptuj 2007“ je v Termah Ptuj tekmovalo rekordno število plavalcev in plavalk iz petih držav, Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Nemčije in Srbije. Kar 612 tekmovalcev je na 13-urnem tekmovanju stopilo na skupno kar 2000 startnih mest. Vrhunski rezultati, ki so jih dosegali plavalci in plavalke na letos najmnožičnejšem plavalnem mitingu v Sloveniji, pričajo tudi o kvalitetni zasedbi plavalnih ekip, med njimi velja še posebej izpostaviti madžarsko, nemško in hrvaško ekipo, ki so se tekmovanja udeležili s plavalci, ki skušajo doseči norme za nastop na evropskem prvenstvu.
Najboljši seštevek dveh rezultatov so dosegli madžarski plavalci, zmagala je Evelyn Varraszto, drugo mesto je osvojil Akos Molnar, tretje pa David Verraszto. Madžarski plavalci so osvojili tudi vsa tri odličja za posamične najboljše rezultate, zlato je osvojil Akos Molnar, srebro David Verraszto in bron Janos Csaki. Tudi v ženski kategoriji so se najbolje uvrstile madžarske plavalke, zlato je osvojila Evelyn Verraszto, srebro Agnes Mutina in bron Nina Sovinek, slovenska reprezentančna plavalka, ki trenira v plavalnem klubu Olimpija iz Ljubljane. Barve ptujskega plavalnega kluba je zastopalo 31 plavalcev in plavalk, ki so prav tako dosegli izvrstne rezultate. Domen Terbuc in Gregor Šerbec sta za dve sekundi izboljšala svoj oseben rekord v disciplini 100 m prosto in le za las zgrešila finale, slednji pa je dosegel 4. mesto na 1.500 m prosto. Zasluga za izvrsten rezultat ptujskih plavalcev gre tudi trenerju Miju Zorku, odlične rezultate pa so dosegli tudi plavalci in plavalke, ki jih trenira Tanja Rozman. Odličje je za las zgrešila Tina Kozoderc, ki je bila 4. v disciplini 50 m hrbtno, v finale sta se v disciplini 50 m prosto uvrstili Ana Ambrož in Ela Emeršič, svoje osebne rekorde pa so izboljšali tudi Blaž Hazemali, Lina Malovič. Jan Pavličič, Lana Iva Korošec, Aleksej Dobnik in Erik Školiber.
Tudi najmlajši, ki jih trenira Jure Rozman, so pokazali veliko plavalnega znanje in izboljšali rezultate, med njimi Ana Švarc, Eva Požgan in Anže Petrovič. „S tovrstni dogodki, ki jih spremljajo pestre animacijske vsebine, kot je tekmovanje v toboganskem spustu, v družbi Terme Ptuj, d.o.o., ki delujejo pod krovno blagovno znamko Panonske terme v Poslovni skupini Sava nadgrajujejo svojo edinstveno ponudbo in s tem privabljajo številne slovenske in tuje goste“, pravi Barbara Stopinšek, Predstavnica za odnose z javnostmi v Panonskih termah.