RIBOLOV

ZA ZAČETEK ZMAGA MATEVŽA FIRŠTA...
V skrbi za ribiški podmladek, je vodstvo radgonske Temeljne enote RD Gornja Radgona, na svojem ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni pripravilo nadvse zanimivo tekmovanje mladih članic in članov v športnem ribolovu, ki je namenjena predvsem kadetom in kadetinjam, kateri so gotovo prihodnost športnega ribolova in ohranjanja narave tudi na radgonskem območju. Šlo je za prvo (izmed skupno štirih) tekmo »Lige mladih 2007«. S tem se je tudi uradno začela omenjena priljubljena liga, kjer običajno sodeluje okoli 20 mladih ribičev, starih do 15 let. Tokrat je zaradi dežja udeležba bila nekoliko skromnejša, saj jih je prišlo le osem, čeprav v enoti imajo 25 mladih ribičev in ribičinj mlajših od 15 let. Pa tudi ribe tokrat niso bile nič „razpoložene“, kajti osem omenjenih ribičev (sedem fantov in dekle), ki so tekmovali tri ure, so skupaj ujeli le 13.300 gramov rib, katere so po tehtanju spustili nazaj v vodo. Včasih na podobnih tekmovanjih toliko količino prime tudi en sam tekmovalec...
In čeprav ulov ni bil velik, so mladi ribiči bili veseli in zadovoljni, na koncu pa se je vsekakor najbolj veselil Matevž Firšt, ki je glede na skupno količino ujetih rib, slavil s solidnim naskokom. Ob vsem pa je Matevž ujel tudi zlatega krapa s katerim se je lahko slikal, in ga potem pustil nazaj v vodo. Kakorkoli že, mladi Firšt je tako nabral tudi največ točk v skupni razvrstitvi pred prihodnjimi tekmami. Kot nam je povedal novi mentor radgonske ribiške enote, Avgust Pelcl, bodo naslednja tekmovanja: 9. junija v Lutvercih, 7. julija na Negovskem jezeru ter 1. septembra v Lisjakovi strugi. Ob tem je Pelcl prepričan, da bo na naslednjih tekmah nastopilo več mladih ribičev, ki so jamstvo, da športno ribištvo na radgonskem območju ne bo nikoli zamrlo, saj redko katera enota ima toliko število mladih članov in članic.
Končni vrstni red: 1. Matevž Firšt (Kobilščak) 3.600 gramov rib; 2. Aljaž Herzog (Mele) 2.450, 3. Aleš Sovec 2.350, Aleksej Jaušovec (oba Gornja Radgona) 2.050, 5. Jernej Belna (Aženski Vrh) 1.650, 6. Jan Juršnik (Police) 800, 7. Matej Bratuša (Aženski Vrh) 400, 8. Tami Vreča (Podgrad) 350.