MALI NOGOMET

LUČE IN RADGONA V POLFINALU...
Osnovna šola Majšperk je pripravila četrtfinalni turnir letošnjega državnega prvenstva za osnovne šole v malem nogometu, na katerem so nastopili starejši dečki (letnik 1992 in mlajši). Šlo je za četrtfinalni turnir, na katerem so nastopili učenci devetih, osmih in sedmih razredov štirih osnovnih šol iz Posavja, Štajerske in Pomurja (OŠ Borisa Kidriča Kidričevo, OŠ Jurija Dalmatina Krško, OŠ Blaža Arniča Luče in OŠ Gornja Radgona), ki so na predhodnih medobčinskih in regijskih tekmovanjih imeli največ uspeha. Igralo se je po sistemu vsak z vsakim, največ uspeha pa so imeli dečki iz OŠ Blaža Arniča Loče, ki so dosegli vse tri zmage. Odlično so se odrezali tudi mladi iz OŠ Gornja Radgona, ki so se skupaj z vrstniki iz Loč uvrstili v polfinale DP. To je za mlade Radgončane velik uspeh ob dejstvu, da na svoji šoli niti nimajo ustrezne dvorane za igranje nogometa. Zato ravnatelj Dušan Zagorc, ki je mimogrede tudi radgonski podžupan, pričakuje, da se bo čim prej pristopilo k izgradnji nove športne dvorane pri OŠ Gornja Radgona.
Rezultati: OŠ Gornja Radgona - OŠ Borisa Kidriča Kidričevo 3:2, OŠ Jurija Dalmatina Krško – OŠ Blaža Arniča Luče 2:4, OŠ Borisa Kidriča Kidričevo – OŠ Jurija Dalmatina Krško 3:1, OŠ Gornja Radgona - OŠ Blaža Arniča Luče 2:4, OŠ Borisa Kidriča Kidričevo – OŠ Blaža Arniča Luče 1:7, OŠ Gornja Radgona - OŠ Jurija Dalmatina Krško 5:2.
Končni vrstni red: 1. OŠ Blaža Arniča Luče 9 (15:5) , 2. OŠ Gornja Radgona 6 (10.8), 3 OŠ Borisa Kidriča Kidričevo (6:11), 4. OŠ Jurija Dalmatina Krško (5:12).
Na državno polfinalno tekmovanje (konec maja), sta se uvrstili ekipi OŠ Blaža Arniča Luče in OŠ Gornja Radgona.