MEDNARODNI MARATON
TREH SRC NAREKUJE
TUDI PROMETNI REŽIM

PREKMURJE BO ZAČASNO ODREZANO OD SVETA...
Največja rekreativno športna prireditev pri nas - 27. mednarodni maraton Treh src, ki bo letos potekal, to soboto 19. maja, bo tudi tokrat narekoval spremenjeni prometni režim v deželi ob reki Muri. Kar nekaj glavnih državnih, regionalnih, občinskih in lokalnih prometnic bo tako »obratovalo« v bistveno spremenjenem režimu. Tako bo Prekmurje in nekateri deli države na desnem bregu reke Mure, v soboto dopoldan in tudi popoldan »odrezano« od sveta, istočasno pa bo popolna ali omejena zapora veljala za številne prometnice v samih Radencih. V času trajanja popolne ali občasne zapore cest bo obvoz urejen z ustrezno prometno signalizacijo po občinskih cestah, razen za tovorna vozila, ki jih bodo izločali iz prometa v Gornji Radgoni in Dolgi vasi, saj zanj ni zagotovljen noben obvoz, seveda razen če bodo s »štajerske avtoceste« izstopili že v Slovenski Bistrici, in potem čez Pragersko, Ptuj, Ormož, Ljutomer, peljali proti madžarski meji in obratno.
»V soboto, 19. maja 2007 pripravljamo sedaj že 27. maraton treh src s tisoči udeležencev iz vse Slovenije in tujine. Maraton treh src je največja tekaška, rekreativna in tudi zabavna prireditev v Sloveniji, Pomurju in tem delu Evrope. Letos drugič bo start te najzahtevnejše atletske preizkušnje, maratona na 42 km dopoldan ob 9.30 uri. Verjamemo, da bo zgodnejši začetek prireditve, enako kot lani prispeval k še boljšim pogojem na progi. Vabimo vse, da ta dan preživijo v znamenju zdravja, rekreacije in lepih reči življenja. Cesta – proga na 21 km in 42 km (Radenci, Petanjci, Tišina, Gradišče, Tropovci, Vanča vas, Rankovci, Gederovci, Sodišinci, Murski Petrovci, Petanjci, Radenci) bo zaprta od 9.00 do 15.00 ure in cesta – proga 5,5 km in 10 km teka (Radenci, Šratovci, Mele, Orehovci, Boračeva, Radenci) od 9.00 do 12.00 ure, zato bo ritem dneva nekoliko drugačen. Državljane prosimo za razumevanje in jih vabimo na progo maratona in v Radence – v startno ciljni prostor pred hotelom Radin, kjer bo ves dan in tja do noči poskrbljeno za številne prireditve, ki spremljajo letošnji maraton. Preživijo naj lep dan skupaj z organizatorji maratona treh src, ki jih bo ta dan več kot 600. Tekači in obiskovalci pa prihajajo iz več kot 10 držav Evrope in sveta«, poudarjajo organizatorji maratona treh src, ki tudi pozivajo Prekmurce in Prleke, da naj spodbujajo tekače ob progi, jim „ponudijo vodo, vsi skupaj pa široko srce in gostoljubnost ljudi ob reki Muri“!
V času zapore bo za osebne avtomobile in avtobuse urejeni obvozi, in sicer iz smeti Lendava proti Mariboru je obvoz: Beltinci – Lipovci – Vučja vas – Rihtarovci – Radenci – Paričjak – Okoslavci – Stavešinksi Vrh – Orehovci – Črešnjevci - Gornja Radgona in obratno; Iz smeri Moravske toplice proti Mariboru: Moravske Toplice – Murska Sobota – Lipovci – Vučja vas – Rihtarovci – Radenci – Paričjak – Okoslavci – Stavešinski Vrh – Orehovci Črešnjevci – Gornja Radgona in obratno, ter iz smeri Kuzma proti Lendavi oz. Mariboru: Cankova – Skakovci – Puconci – Markišavci – Murska Sobota – Lipovci – naprej za Lendavo oz. Maribor.