Nejc v polfinalu ugnal prijatelja in državnega prvaka Blaža

Karate/Lepi dosežki na 47. turnirju „Trbovlje open 2019“.
Zadnji konec tedna v letošnjem novembru je v Trbovljah potekal tradicionalni, 47. mednarodni turnir v karateju, na katerem je znova uspešno nastopil tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš. Kot že nekaj časa je Nejc tudi tokrat dokazal, da ni zastonj že tri leta med najboljšimi ne le v Sloveniji, saj je že bil udeleženec tudi na dveh svetovnih in treh evropskih prvenstev. V Trbovljah je dominiral kot da je že dolgo med profesionalci. „Nov sistem točkovanja v katah se je kar dobro obnesel in bo dobra popotnica za nadaljnja tekmovanja, ker z letom 2020 mora biti obvezno točkovanje. Nejc je v svoji kategoriji osvajal prvo mesto v skupini in se je v finalnem boju pomeril s klubskim prijateljem Juretom. Oba sta izvajala kato Sansai. Po odličnem prikazu te kate obeh je Nejc dobil več točk in osvojil prvo mesto. V tej kategoriji je premagal tudi letošnjega državnega prvaka Blaža Klobasa in dokazal da je resnično v izvrstni formi in da je bilo to državno prvenstvo samo en slab trenutek ali mogoče kaj druga“, je Nejčevo stanje komentiral njegov oče Srečko.

Kot že nekaj krat, se je Nejc poskusil tudi v starejši kategoriji v kateri tekmujejo veliko bolj izkušeni in starejši tekmovalci. Kljub temu je tudi tu pokazal, da bo v prihodnosti krojil vrh slovenskega, evropskega in svetovnega karateja. V katah člani je namreč osvajal v vseh skupinah prva mesta in tako prišel v finale kjer pa je tudi tam osvojil več točk od predstavnika Švice in tako osvojil še drugo zlato medaljo. „Moram povedati, da Nejc še teden dni nazaj preležal v postelji in cel ta teden hodil na preiskave, a je vseeno zbral moči ter dominiral na tem turnirju v Trbovljah“, je dodal Srečko Sterniša.

Majhen klub z veliko uspešnih tekmovalcev!

Na omenjenem turnirju v Trbovljah, med več kot 500 tekmovalci iz 88 klubov in 12 držav, so supešno nastopili tudi predstavniki radgonskega kluba: Nika Mulec, Nejc Šajnovič, Jaka Reihs, Tim Merčnik, Blaž Klobasa, Kristjan Klemenčič, Mišel Čuček in Florian Tobias Leithner. Člani radgonskega kluba so skupno osvojili tri prva, eno drugo in dve tretji mesti.

Radgončani so dosegli naslednje uvrstitve: Jaka Reihs - kata dečki (8-4 kyu): 1. mesto, Tim Merčnik - kata dečki (8-4 Kyu): 3. mesto, Blaž Klobasa - Kata mladinci: 3. mesto, Florian Tobias Leithner - Borbe mladinci -76 kg: 3. mesto, Borbe mladinci +76 kg: 2. mesto, kata ekipno mladinci, kadeti (Čuček, Klobasa, Klemenčič): 1. mesto, kata ekipno člani (Čuček, Klobasa, Klemenčič): 1. mesto.

„Izrekam čestitke vsem osvajalcem medalj, a tudi drugim tekmovalcem, ki jim je za las ušla medalja, a so prikazali odlično znanje, in sicer: Mišel Čuček - Kata mladinci: 5. mesto, Nika Mulec - kata mlajše kadetinje (8-3 Kyu): 5. mesto, Nejc Šajnovič - kata 8-9 let (8-6 kyu): 5. mesto. Čestitke tudi Kristjanu Klemenčiču, ki je kljub napaki prikazal odlično izvedbo kate!“, je dejal predsednik radgonskega kluba Anton Rožman.