Nejcu Sterniši pet pokalov v Laškem

Razglasili so najboljše slovenske karateiste v letu 2019.

V Thermani Laško je že tradicionalno potekala podelitev za izjemne dosežke mladih karateistov »Naj karateist 2019«. Predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin je v svojem uvodnem nagovoru za častne goste razglasil prav vse športnike – karateiste, katerim je bil svečan večer tudi namenjen.

»V preteklem letu je bilo nanizanih kar nekaj rezultatov, ki so bili zelo dobri in vrhunski. Današnje nagrade bodo podeljene naj karateistom in klubom, kar nekaj pa je rezultatov, ki so bili poleg vseh, zvenečni. Vseh seveda ne morem našteti, vendar vsi dobro veste, za koga gre in koliko je teh, ki se za uspehe trudijo vsak dan.« je dodal prvi mož slovenskega karateja Strojin.


In na prireditvi, na kateri podeljujejo priznanja in pokale najboljšim karateistom preteklega leta. Se je odlično odrezal tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš, ki je celo leto pridno nabiral zmage in točke, zato si je zaslužil, kar nekaj lovorik. V Laškem je namreč prejel kar pet pokalov, kajti bil je pokalni zmagovalec posamezno - mladinci, pokalni zmagovalec ekipno, ter pokalni zmagovalec s klubom. Osvojil je tudi s klubom drugo mesto med vsemi klubi iz Slovenije. Najbolj prestižno nagrado, pa je osvojil kot najboljši karateist mladinec Slovenije. Tako je torej osvojil kar pet pokalov za preteklo leto.


Že tri dni omenjeni podelitvi pa je Nejc potrdil, da se mu obeta še eno uspešno leto. Nastopil je namreč na članskem državnem prvenstvu, pa čeprav še je mladinec. Po odličnih nastopih na tatamiju v Polzeli je premagal vso konkurenco in osvojil laskavi naslov državnega članskega prvaka.


Že 6. marca 2020 Nejc potuje še na člansko Balkansko prvenstvo v Beograd, kjer lahko pričakujemo še kakšen dober rezultat.