Radgončani tesno proti vodilnim Sevničanom

Odigran 12. krog tekmovanja v II. SRL.

V 12. krogu 2. DRL je v Radencih gostovala vodilna ekipa lige, ki tudi po tej tekmi ostaja neporažena. A za zmago so se morali Sevničani zelo potruditi. Radgončani so se izvrstno borili v obrambi in gostujoči trener je že v 12. minuti, pri rezultatu 2:3, vzel prvo minuto odmora. Njegovi varovanci so se nato le prebudili in prednost je počasi naraščala. V drugi polčas so domačini stopili s šestimi zadetki zaostanka (9:15), ki pa so jih hitro prepolovili (13:16). A nato so zopet sledile minute gostov in prednost je narasla na +7 (17:24).


Takrat se je pri domačinih poškodoval najboljši strelec Matej Rojht in tekma se je zdela odločena. Toda Radgončani se niso predali ter z delnim rezultatom 5:1 zaostanek ponovno znižali samo na -3 (22:25). Popoln preobrat jim vendarle ni uspel, saj se je dvoboj končal z izidom 24:27 (9:15), a so si zaslužili aplavz svojih številnih navijačev.


Gostje iz Sevnice tudi po tem krogu ostajajo na vrhu lestvice s samimi zmagami, Radgončani pa so osmi (predzadnji) s samo dvema točkama.


Arcont Radgona je nastopil v postavi: Nino Perša, Adam Vrbnjak, Adrian Plohl, Denis Gorjup, Boštjan Šijanec 3, Gašper Šijanec 1, Matej Rojht 6, Blaž Bratkovič 3, Matic Šijanec, Jure Ratnik 1, Simon Kreslin, Gregor Štefanec 3, Mihael Kolbl 4, Marcel Ornik, Marko Cotič 3. Trener: Nedjeljko Potočnjak, vodja moštva: Borut Perša.


V naslednjem krogu Arcont Radgona gostuje v Ajdovščini.