NOGOMET/MURA 05 POTUJE V ZAGORJE

Z ZMAGO REŠITI VSE DILEME...
Murska Sobota – Na svoje zadnje gostovanje v tej sezoni, v Zagorje potujejo Muraši zelo optimistično razpoloženi, kajti pred tednom dni je dosežena pomembna zmaga, ki daje realne možnosti za ohranitve drugoligaškega statusa. Kljub temu pa bo potrebno do konca osvojiti vsaj še tri točke iz dveh tekem, prva priložnost pa bo prav pri starih znancih v Zagorju. V črno belih vrstah ga ni, ki ne bi podpisal za remi na tem gostovanju, a vseeno tako trener Radoš kot igralci verjamejo, da je možno tudi kaj več. Murin strateg tokrat ne bo mogel računati na porumenelega Milidraga Mariča, ki je nedvomno glavni steber soboške obrambe, ob tem pa so nekoliko poškodovani:Balažic, Sreš in Šunko. Kljub temu Radoš verjame, da bodo vsi trije lahko zaigrali in dali vse od sebe za novi uspeh. „Verjamem, da so fantje s svojo željo, borbenostjo in tudi znanjem sposobni premagati več kot solidnega nasprotnika. Moramo predvsem biti potrpežljivi in igrati odgovorno, tako bo prišel tudi rezultat. Lepo bi bilo osvojiti vse tri točke, tako da bi rešili vse dileme, potem pa bi v zadnjem krogu lahko igrali pred domačimi navijači povsem sproščeno“, nam je povedal trener Borislav Radoš.
Podobno kot njegov trener misli tudi najboljši Murin strelec Bojan Fajfar, ki se je pred tednom dni, po nekaj tednih počitka zaradi poškodbe, uspešno vrnil in zabil zadetek za vodstvo proti Tinexu, kar je nekako bilo tudi prelomno. „Vsak zadetek je pomemben, in zato sem vesel, da sem se po daljšem okrevanju uspešno vrnil ter dosegel izjemno dragocen zadetek, ki je napovedal našo zmago proti gostom iz Šenčurja. Zmaga nam je znova vrnila samozavest in verjame, da lahko tudi v Zagorju zmagamo, s čem bi bile rešeni vsi dvomi okrog našega obstanka v ligi, kjer nam je gotovo mesto. Vzdušje je enkratno in seveda gremo na zmago pa kar bo. Seveda bi rad dosegel še kakšen zadetek do konca prvenstva, torej v Zagorju in v zadnjem krogu proti Kranjčanom, toda bolj kot to je pomembno, da dosežemo zmagi in se na koncu poveselimo s svojimi zvestimi navijači“, je dejal Fajfar, ki več ne čuti niti malo bolečin.
Postava: 1. Kamnik, 21. Toplak,, 24. Balažic, 17. Najdenov, 9. Lalovič, 3. Žilavec, 8. Slavic, 11. Škara, 4. Fajfar, 10. Šunko, 15. Bencik; rezerve: 12. Ajlec, 5. Sreš, 13. Horvat, 20. Fajdiga, 7. Arsič, 16. Benkič. Trener: Borislav Radoš.