Radgončani najuspešnejši med 46 klubi

Lep uspeh članov KK Radgona na 15. pokalu „Nestla Žganka 2020“.

Minulo nedeljo, prvo v letošnjem februarju, so se karateisti radgonskega kluba udeležili že tradicionalnega 15. pokala „Nestla Žganka 2020“ v Rdeči dvorani v Velenju.


„Po odličnih rezultatih naših karateistih smo skupno dosegli pokal za najuspešnejši klub na turnirju, med skupno 46 klubi iz Slovenije, Italije, Avstrije, Madžarske ter Bosne in Hercegovine. Tako velik uspeh so priborili naši tekmovalci in tekmovalki: Valentina Vrbančič, Jaka Reihs, Tim Merčnik, Nejc Šajnovič, Nika Mulec, Blaž Klobasa, Kristjan Klemenčič in Mišel Čuček!“ nam je povedal predsednik radgonskega kluba Anton Rožman.


Mladi Radgončani so osvojili pet zlatih medalj, in sicer so prva mesta dosegli: Jaka Reihs, kata dečki; ekipa (Tim Merčnik, Jaka Rheis, Nejc Šajnovič) kata, dečki; Kata, mladinci: Klobasa Blaž; kata, člani: Klobasa Blaž; in kata ekipa kadeti - mladinci (Mišel Čuček, Kristjan Klemenčič, Blaž Klobasa).


Druga mesta so osvojili: Nika Mulec: kata mlajše kadetinje (8.-3. kyu); Kristjan Klemenčič, kata-mladinci, Mišel Čuček, kata-mladinci; ter kata ekipa mlajši kadeti (Merčnik, Reihs, Šajnovič); Tretja mesta so osvojili: Tim Merčnik - kata dečki (8.-6. kyu); Mišel Čuček in Kristjan Klemenčič – kata, člani.


Poleg Radgončanov, ki so s petimi zlatimi, štirimi srebrnimi in tremi bronastimi kolajnami bili najuspešnejši klub v Šaleški dolini, sta zraven med 46 klubi iz petih držav, nastopala še dva pomurska kluba. Tako je TVD Partizan Ljutomer (s po dvema zlatima, srebrnima in bronastima medaljama) bil 12., KK Radenci (1,3,2,) pa 21.


To sredo, 5. februarja (do 9.2.) radgonska trojka: Kristjan Klemenčič, Mišel Čuček in Blaž Klobasa, skupaj s še dvema nekdanjima sotekmovalcema iz radgonskega kluba, sicer tudi domačinoma iz okolice Gornje Radgone, potujejo na EP za kadete, mladince in člane do 21 let v madžarski prestolnici Budimpešti.