Radgončani so se v Murski Soboti upirali le v 1. polčasu

Za konec pričakovan poraz v pomurskem derbiju.

V zadnjem krogu jesenskega dela tekmovanja v II. SRL je bil v Murski Soboti na sporedu pomurski derbi, kjer sta si mimogrede na nasprotnih straneh stala brata – trenerja: Alan (Pomurje) in Nedeljko – Neno (Arocnt Radgona) Potočnjak. Gostujoči igralci Arcont Radgone so se v prvem polčasu odlično upirali favoriziranim gostiteljem. Polčas, v katerem nobena ekipa ni vodila za več kot dva zadetka, se je končal z minimalno prednostjo igralcev Pomurja (11:10). Radgončani so nato v drugem delu popolnoma popustili in Prekmurci so si že po polovici drugega polčasa priigrali deset zadetkov prednosti (23:13). To prednost so nato obdržali do konca srečanja in se zasluženo veselili novih dveh točk, ki jih ohranja tik pod vrhom lestvice.

    Pomurje - Arcont Radgona 31:20 (11:10)

    Dvorana III. OŠ v Murski Soboti, 200 gledalcev, sodnika Colner in Šebek

    Pomurje: Tilen Prosenjak, Fabijan Vild-Marič, Aleš Pintarič 1, Marko Štumpf 1, Mitja Kozelj, Jure Hedl, Aljoša Munda 3, Jernej Hedl 4, Rok Rubin, Gregor Falež, Matej Niedorfer 6, Žan Toplak 5, Dorian Kocan, Aljaž Hameršak 1, Marko Jankovič 3, Tobi Torič. Trener: Alan Potočnjak.

    Arcont Radgona: Nino Perša, Matic Škrjanec; Adam Vrbnjak, Adrian Plohl, Denis Gorjup, Boštjan Šijanec 3 (1), Tine Podlunšek, Gašper Šijanec 1, Matej Rojht 10 (2), Blaž Bratkovič, Jure Ratnik 1, Gregor Štefanec 1, Mihael Kolbl, Marko Cotič 4. Trener: Neno Potočnjak

    Sedemmetrovke: Pomurje 1/0, Arcont Radgona 4/3; Izključitve: Pomurje 10 min, Arcont Radgona 8 min.

    Po osmih odigranih tekmah v prvem delu prvenstva v II. SRL je ekipa Arcont Radgone ob eni zmagi, utrpela kar sedem porazov, in je končala na predzadnjem 8. mestu na lestvici. Mimogrede so igralci Pomurja z dvanajstimi točkami na 2. mestu prvenstvene lestivice. Drugi, spomladanski del prvenstva se prične na kulturni praznik, 8.2.2020, ko bodo Radgončani v Radencih gostili ekipo RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina, ki je v 1. krogu prvenstva Arcont Radgono premagala 27:21.