Skupna in posamična zmaga za ribiče, zadovoljni pa so bili vsi

Radgonski lovci in ribiči so se spet družili in tekmovali, tokrat ob ribiškem domu v Podgradu, kjer ribiči niso bili preveč „gostoljubni“.

    Že pred dobrima dvema desetletjema so radgonski lovci in ribiči dojeli, kako obojestransko je koristno, da bi redno organizirali srečanja, druženja in tekmovanja. In to je potrdilo tudi 23. tradicionalno srečanje, ki je tokrat potekalo na »ribiškem terenu«, ob ribiškem domu RD Radgona v Podgradu, dober streljaj iz središča mesta. Že zgodaj zjutraj se spet se zbrali mnogi prijatelji, ki jim je enoten cilj varovanje narave v vodi in na zemlji, ter tudi njihovi družinski člani, simpatizerji in drugi občani, veselo druženje z različnimi tekmovanji in drugimi aktivnostmi, izmenjavo izkušenj, ter ob kulinaričnih dobrotah in odlični kapljici, pa je potekalo skozi celi dan in še dolgo v prijetno in toplo poletno noč. Po nekaj deževnih dnevih, na dan srečanja je bilo sončno in toplo, kar je dodatno popestrilo druženje in tudi tekmovanje, tako vodstev kot članstva v obeh radgonskih množičnih društvih, ter njihovih zakonskih tovarišev, zraven pa so bili tudi takšni, ki so člani obeh družin. A to nikogar ni motilo, saj so eni in drugi ljubitelji in varuhi narave, kar s ponosom poudarjajo, ob tem pa so vedno pripravljeni sodelovati v raznih akcijah ter tudi v druženju. Gre vsekakor za koristno druženje in srečanje, ki se nenehno samo poglablja in širi.

    Ob druženju pa so spet potekala tudi zanimiva tekmovanja, in ker so tokrat organizatorji bili ribiči, je bilo v ospredju tekmovanje v športnem ribolovu s plovcem (ko pa organizirajo lovci, je v ospredju streljanje) ter še nekaj zanimivih in atraktivnih iger. Na svojem terenu so nekako po pričakovanju prepričljivo zmagali ribiči, a v primerjavi s tekmovanji, kjer niso bili posebej gostoljubni, pa so se ribiči izkazali kot odlični gostitelji, saj so ponovno postregli z odličnimi kulinaričnimi specialitetami in seveda kapljico.

    Samega tekmovanja, ki ga je vodil Vlado Drvarič, se je udeležilo 11 ribičev in 9 lovcev, tekmovali so v treh kategorijah, in sicer; ribolovu, metu plastenke v koš in podiranju plastenke z udarjanjem teniške žogice z kijem. Za skupni ekipni rezultat je štelo pet najboljših rezultatov posameznikov. Zmagali so ribiči kateri so prejeli tudi prehodni pokal. Prejšnji prehodni pokal so prejeli v trajno last lovci, saj so bili zmagovalci trikrat zapored. Tokrat so ribiči osvojili skupaj 370, lovci pa 285 točk. Prvi trije posamezniki so prejeli medalje, ostali do desetega mesta pa priznanja, ki sta jih podeljevala: podpredsednik RP Radgona Andrej Novak in starešina LD Radgona Milan Kolarič. Največje možno skupno število tok za posameznika je bilo 150 točk. Tako so poleg v ekipnem delu, zgodba zase tudi posamično bili ribiči, ki so osvojila štiri prva mesta po seštevku vseh treh iger.

    Vrstni red, posamezno: 1. Matjaž Perša – ribič 80 točk, 2. Mirko Jančar – ribič 68, 3. Bojan Horvat – ribič 66, 4. Boris Sovec – ribič 65, 5. Marjan Mir – lovec 60, 6. Aleš Sovec – ribič 58, 7. Branko Kocbek – ribič 54, 8. Boštjan Novak – lovec 53, 9. Dani Cer Magdič – ribič 53, 10. Rudi Petek – ribič 52, 11. Janko Kralj – lovec 51, 12. Anton Horvat – lovec 49, 13. Dani Šmid – lovec 47, 14. Franc Pintarič – lovec 47, 15. Mišo Kralj – lovec 45, 16. Ivan Kolmančič – ribič 44, 17. Iztok Rožman – lovec 41, 18. Jakob Kampuš – ribič 39, 19. Stanko Kavčič – lovec 36, 20. Vinko Vnuk – ribič 32.