Stanovalcem doma starejših del mestnega parka

Del parka v Gornji Radgoni ograjen za sprehode stanovalcev DSO.

    Pandemija novega korona virusa je nedvomno najbolj prizadel starejše ljudi, zlasti tiste v domovih za starejše. Približno dva meseca so stanovalci domov za starejše s svojci in sploh zunanjim svetom bili povezani preko mobilnih in podobnih naprav, a so zadovoljni, da so večinoma ostali brez okužbe. Tudi v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, ki stoji med mestnem parkom, športnim centrom in reko Muro, na Tratah, je vodstvo v sodelovanju z občino Gornja Radgona in tamkajšnjim Štabom CZ poskrbeli, da stanovalci niso imeli stika z zunanjim svetom, s tem so stanovalce obranili pred okužbo. Ves ta čas v domu z okoli 150 stanovalci in osemdesetimi zaposlenimi, namreč niso zabeležili niti ene same okužbe. Kljub „zaprtosti“ pa stanovalci niso bili vseskozi zaprti v domu, saj so jim omogočili izhod v naravno okolje ob samem domu, saj je okolica bila zaprta za gibanje drugih občanov.


    Tudi sedaj, ko so ukrepe malo omilili so stanovalci doma na varnem. Del mestnega parka v povezavi s samimi domom, so namreč ogradili, in stanovalci se tam lahko brezskrbno sprehajajo na svežem zraku. O tem je vodstvo DSO obvestilo tudi svojce stanovalcev doma. „Obveščamo vas, da je Občina Gornja Radgona v sodelovanju s Civilno zaščito in Domom starejših občanov, postavila zaščitno ograjo, s katero je razmejila mestni park. Del parkovnih površin je torej namenjen občanom in drugim uporabnikom, drugi del, ki meji na zgradbo Doma, pa bodo uporabljali naši stanovalci“.


    Ob tem je direktor doma, mag. Marjan Žula zaprosil svojce, da kljub temu omejitve stikov dosledno upoštevajo, kajti nevarnosti za okužbo še ni konec. „Zato pričakujemo, da boste z razumevanjem sprejeli našo prošnjo, da se izogibate telesnim stikom (rokovanje) s svojci, ki so stanovalci našega Doma. Ne prinašajte oziroma ne dajajte jim skozi ograjo osebnih predmetov, hrane, denarja in podobno. Upoštevajte varnostno razdaljo in uporabo mask oziroma zaščitnih sredstev. Prosimo, da ravnate odgovorno in varno, kajti zavedati se je treba, da v domovih starejših živi najbolj ranljiva skupina prebivalstva“, je dodal Žula, ki se zahvaljuje za razumevanje ter še nadaljnjo podporo njihovim prizadevanjem, kajti le na tak način lahko vsi skupaj ostanemo zdravi...