Trije otroci, 14 vnukov, 14 pravnukov in trije pra pravnuki

Angela Ružič obeležila okrogel življenjski jubilej in obljubila snidenje čez 10 let.

Sedaj, ko so se malo omilili ukrepi povezani s koronavirusom, je veselo bilo tudi pri Ružičevih v Turjancih, dober streljaj iz Radencev proti Ljutomeru. Kako tudi ne, ko pa je mama, babica, prababica in pra prababica Angela Ružič v krogu svojih najdražjih obeležila lep življenjski jubilej – 90. rojstni dan. Če bi prišli vsi, bi bila velika gneča, a tokrat, ko jih je prišla le peščica, je bilo nekako lažje. Kljub temu so ji vsi voščili in zaželeli, da bi zdrava, kot je sedaj, dočakala 100-letnico. Obiskal jo je in ji ob lepem jubileju s šopkom čestital tudi radenski župan Roman Leljak.     

    Angela se je sicer rodila v družbi petih otrok družine Mulec na Hrašenskem Vrhu prav tako v današnji občini Radenci. S Hrašenskega Vrha se je nato preselila na Zgornji Kocjan, kjer danes živi vnukinja Nina z družino. Slavljenka Angela je dobesedno delala „špricarje“, kajti najprej je bila zaposlena v družbi Kapelske gorice,, kjer je tudi spoznala Jožefa Ružiča, s katerim se je poročila. Skupaj sta živela v Kocjanu, kjer sta se jima rodili hčerki Ida in Olga ter sin Milan. Pozneje se je družina preselila v Radence.  Angela se je zaposlila v Radenski, kjer je delala do upokojitve. „Pridelovala“ je vino in mineralno vodo tri srca, kar skupaj tvori špricar. Jubilantki so trije otroci na svet prinesli 13 vnukov,14 pravnukov in 3 pra pravnuke.

   Leta 2005 ji je umrl mož Jožef in ostala je vdova. Zato se je štiri leta pozneje preselila v Turjance, k sinu Milanu, ki s hčerko Nino in njeno družino, skrbi zanjo. Seveda jim pri tem pomagata tudi hčerki Ida in Olga. Angela je zelo rada na svežem zraku, rada bere, gleda televizijo ipd. Zdravje ji sicer dobro služi, a zaradi težav s spodnjimi okončinami je večinoma na invalidskem vozičku. Kljub temu si še vedno najraje skuha sama. Tokrat pa, ko je zarezala torto, nam je Angela obljubila, da se vidimo čez deset let, ko bo praznovala še bolj okrogel jubilej.