5. ŽUPNIJSKI DAN POD ŠOTOROM PRI SV. JURIJU OB ŠČAVNICI

V nedeljo, 15. junija, je potekalo prijetno družabno srečanje občanov občine Sv. Jurij ob Ščavnici pod šotorom na parkirišču pri gasilskem domu. To je srečanje, ki ga že ...
V nedeljo, 15. junija, je potekalo prijetno družabno srečanje občanov občine Sv. Jurij ob Ščavnici pod šotorom na parkirišču pri gasilskem domu. To je srečanje, ki ga že peto leto pripravlja župnija Sv. Jurij ob Ščavnici in ga imenujejo Župnijski dan. Na njem se vsako leto zbere več kot 700 občanov občine in je za občinskim praznikom in Jurjovškim žegnanjem največjo druženje občanov.
Letošnji 5. Župnijski dan se je pričel s pozno mašo, ki se je začela ob 10.00 uri. Pred mašo je v imenu župnijskega sveta vse navzoče, posebej župana Antona Slano, župnika Štefana Grabara ter gostujočega upokojenega župnika Izidora Veleberija, pozdravila Polona Fiala. Sv. mašo je, skupaj z domačim župnikom Štefanom Grabarom, daroval upokojeni župnik in bivši dekan Izidor Veleberi iz Ljutomera. V svoji pridigi je povedal, da so se že v davnini verniki zbirali pod šotori in sledili službi božji. Po maši, ki jo je s svojim petjem popestril Cerkveni pevski zbor, se je pod šotorom odvijalo vsesplošno druženje. Vsi, ki so se udeležili prireditve so bili postreženi z dobrotami, ki so jih pripravile pridne gospodinje. Kakor vedno so za organizacijo poskrbeli člani župnijskega sveta in župnik Štefan Grabar. Pri pripravi in razdelitvi hrane so veliko vlogo opravile tudi članice Društva kmečkih žena in deklet Sv. Jurij ob Ščavnici. Prireditev so popestrili s srečolovom, zaigrala pa je tudi Pihalna godba Sv. Jurij ob Ščavnici. V kulturnem delu se je s svojimi domislicami predstavil humorist Franc Lančič, ki je dodobra nasmejal razpoloženo občinstvo. Kot nam je povedal župnik Štefan Grabar, je vesel, da se Župnijskega dneva udeleži tako lepo število vernikom in občanov. Zahvalil se je tudi vsem, ki so pomagali pri organizaciji tega prijetnega druženja.