BLAGOSLOV PRESTAVLJENE IN OBNOVLJENE KOCMUTOVE KAPELE

V nedeljo, 17. avgusta, je ob prestavljeni in obnovljeni Kocmutovi kapeli v Brengovi, ki sodi v župnijo Sv. Antona v Cerkvenjaku, potekala slovesnost, na kateri ...
V nedeljo, 17. avgusta, je ob prestavljeni in obnovljeni Kocmutovi kapeli v Brengovi, ki sodi v župnijo Sv. Antona v Cerkvenjaku, potekala slovesnost, na kateri se je zbralo 90 krajanov, ki so sledili blagoslovu kapele, ki jo je ob daritvi sv. maše blagoslovil župnik župnije Sv. Antona v Cerkvenjaku Janko Babič.
Za obnovo kapele sta poskrbela sedanja lastnika Irena in Franc Kocmut, ki sta po končani slovesnosti za vse pripravila hrano za pogostitev, pijačo so prispevali krajani Brengove. Kot je povedala Irena Kocmut, je bila kapela, ki je posvečena Mariji, postavljena 1879. leta, a ni pa znano v kak namen. Ker je kapela zgodovinski spomenik, so jo letos aprila, zaradi gradnje avtoceste, prestavili. Za to je poskrbelo podjetje Janeza Jeraja, DVIG iz Vrhnike, ki je 30 tonsko kapelo preneslo na novo lokacijo. Družini Kocmut in Zorko, ob čigar hiši stoji kapela, ter krajani Brengove, so veseli in ponosni, da so pri DARS-u imeli razumevanje za prestavitev in obnovo kapele, ki je sedaj obnovljena tudi v okras kraja.