BOGOSLUŽJE OB SVETOVNEM DNEVU BOLNIKOV

Murskosoboški škof, dr. Marjan Turnšek, bo ta ponedeljek, 11. februarja 2008, ob 14. uri, v kapeli Splošne bolnišnice Murska Sobota, v kleti kirurškega bloka, na ulici...
Murskosoboški škof, dr. Marjan Turnšek, bo ta ponedeljek, 11. februarja 2008, ob 14. uri, v kapeli Splošne bolnišnice Murska Sobota, v kleti kirurškega bloka, na ulici dr. Vrbnjaka 6 v Rakičanu, vodil bogoslužje ob svetnem dnevu bolnikov. Letošnji svetovni dan bolnikov poteka pod geslom »Družina v soočanju z boleznijo«. Samo bogoslužje, ki se ga bo udeležilo vodstvo bolnišnice, bolniki in zaposleni, bo s petjem popestril tudi cerkveni pevski zbor iz stolne župnije Sv. Nikolaja v Murski Soboti.
Tudi mladi se prizadevajo za povečanje števila rojstev
BELTINSKI SKAVTI ZBRALI 700 EVROV ZA OTROŠKI ODDELEK
Sredstva bila zbrana v okviru božičnega dogajanja v Beltincih; V božično novoletni akciji sodelovali še beltinska občina in župnija
Predstavniki beltinskih skavtov so direktorju Splošne bolnišnice Murska Sobota Ernestu Börcu in predstojniku Otroškega oddelka Vojku Bercetu predali zbrana donacijska sredstva v višini 700 evrov. Prostovoljno zbrana sredstva so skavti, v sodelovanju z beltinsko občino in župnijo, zbirali v okviru božičnega dogajanja v Beltincih, ki so ga poimenovali „Božičkovci“. Namen enotedenskega raznolikega programa je bil, poleg zbiranja sredstev, popestriti in izboljšati božično-novoletni program v občini Beltinci. Zbrani denar bo bolnišnica namenila za izboljšanje pogojev bivanja naših najmlajših bolnikov, vsekakor pa se mladi skavti prizadevajo tudi za več rojstev pri nas. Beltinski skavti so sredstva za Otroški oddelek murskosoboške bolnišnice zbirali od 22. do 31 decembra, v umetno ustvarjenem mestu otroških sanj z imenom Božičkovci. Tako so poimenovali del vasi, kjer so bile cel teden postavljene stojnice in so se v okviru božično-novoletnega programa pripravljale različne delavnice ter je bilo mogoče spremljati raznoliko ponudbo kulturnih aktivnosti. Z zbranimi sredstvi želijo skavti otrokom na Otroškem oddelku omogočiti hitrejše okrevanje in prijetnejše počutje. Na ta način želijo vzpodbuditi tudi ostale organizacije in podjetja, da s svojim prispevkom podprejo takšen humanitarni projekt.
»Čeprav smo skavti morda manj znana organizacija, ki pripravlja take vrste projektov, pa je zbiranje materialnih sredstev za pomoč otrokom ena od oblik skavtskega služenja. Nenazadnje, tudi pri skavtih je veliko otrok in mladih, ki bodo morda kdaj potrebovali bolniško oskrbo«, je poudaril predstavnik skavtov Beltinci Branko Bakan. Direktor bolnišnice Ernest Börc, pa je dodal: »Vesel sem, da so se tudi mladi organizirali pri zbiranju sredstev za našo bolnišnico, predvsem za Otroški oddelek, na katerem se zdravijo otroci in mladostniki do 18. leta starosti. Ponosen sem na to, da se tudi mlajša generacija zaveda pomembnosti funkcije bolnišnice v lokalnem okolju in na ta način daje vzgled vsem ostalim Pomurkam in Pomurcem«.