OB DNEVU BOLNIKOV MAŠA V BOLNIŠNIČNI KAPELI

Bogoslužje vodil škof dr. Marjan Turnšek; Maša ob dnevu bolnikov v SB Murska Sobota že petnajstič; Letos pod geslom »družina v soočanju z boleznijo«...
Včeraj (ponedeljek, 11.2.) je v kapeli Splošne bolnišnice Murska Sobota potekala maša ob svetovnem dnevu bolnikov. Bogoslužje sta vodila murskosoboški škof dr. Marjan Turnšek, in tamkajšnji generalni vikar, monsinjor Franc Režonja. Samo slovesnost, ki so se je udeležili bolniki in zaposleni, pa je popestril še cerkveni pevski zbor iz stolne župnije SV. Nikolaja. Proslava ob dnevu bolnikov v bolnišnici poteka že petnajsto leto, vodstvo pa namerava s to tradicijo nadaljevati tudi v prihodnje.
»Tradicionalnega bogoslužja ob svetovnem dnevu bolnikov se vsako leto udeleži več bolnikov in zaposlenih. Vesel sem, da dobro sodelujemo z gospodom Turnškom in cerkvenim pevskim zborom, ki so na ta dan pripravljeni priti v našo kapelico. Ob tej priložnosti pa si rad posebej zahvalil tudi vsem župnikom pomurskih župnij, ki bogoslužja v naši kapeli izvajajo vsako nedeljo in na ta način popestrijo in polepšajo bolnikom bivanje v bolnišnici.« je povedal direktor bolnišnice Ernest Börc.
Sicer pa, je letošnji svetovni dan bolnikov potekal pod geslom »družina v soočanju z boleznijo«. V murskosoboški bolnišnici v Rakičanu poudarjajo, da je družina zelo pomemben člen na poti do ozdravitve posameznika. Vendar je pomembno predvsem to, kako se celotna družina sooči z boleznijo posameznika in da ga ta v času bolezni spodbuja in mu daje vso potrebno podporo.