PRVO SREČANJE KOLEDNIKOV ŠKOFIJE MURSKA SOBOTA V ČRENŠOVCIH

V župniji Črenšovcih, je v soboto, 26. januarja, potekalo prvo srečanje kolednikov v škofiji Murska Sobota. Srečanje se je pričelo s sv. mašo, ki jo je, ob somaševanju ...
V župniji Črenšovcih, je v soboto, 26. januarja, potekalo prvo srečanje kolednikov v škofiji Murska Sobota. Srečanje se je pričelo s sv. mašo, ki jo je, ob somaševanju domačega župnika Ivana Krajnca, Kobiljskega župnika Lojzeta Ratnika, župnika iz Dokležovja Antona Horvata, duhovnika Staneta Kerina in kaplana župnije Črenšovci Simona Slana, vodil voditelj pastoralne službe v Škofiji Murska Sobota dr. Karel Bedernjak, ki je v svoji pridigi poudaril pomen koledništva in zbiranja prostovoljnih prispevkov za misijone po svetu. Mašno daritev je s petjem popestrila skupina mladih pevk Upanje. Pred mašo je kolednike in mentorje, ter vse navzoče pozdravil župnik župnije Črenšovci Ivan Krajnc. Izrazil je zadovoljstvo, da je bila njihova župnija izbrana za to prvo srečanje kolednikov, ki so zbirali denar za šolo, ki jo gradi misijonar Tone Kerin, župnik v Midongy na Madagaskarju. Tone Kerin, ki je doma iz Straže v župniji Krško, je v misijonih na Madagaskarju, kjer gradi osnovne šole, dispanzerje in cerkve, že od 1985. leta.
Po maši so se koledniki zbrali v veliki dvorani Župnijskega doma župnije Črenšovci, kjer so se srečali z laiškim misijonarjem Matijom Nared, ki deluje kot misijonar na Madagaskarju. Srečanje se je pričelo s prikazom filma o Madagaskarju, s posebnim poudarkom delovanja slovenskih misijonarjev. Film in siceršnje delovanje slovenskih misiojnarjev je komentiral Matija Nered, ki je navzočim odgovarja tudi na zastavljena vprašanja. Srečanje so končali ob druženju in igrami.