TERME 3000 DOBILE NOVO SLAŠČIČARNO CAFÉ PRALINÉ
Ob letošnjem „dnevu mladosti“ je prekmurski turistični biser – Terme 3000 postal bogatejši za novo pridobitev. Pred restavracijo hotela Termal v Moravskih ...
Prekmurski turistični biser z novo popestritvijo ponudbe
Ob letošnjem „dnevu mladosti“ je prekmurski turistični biser – Terme 3000 postal bogatejši za novo pridobitev. Pred restavracijo hotela Termal v Moravskih Toplicah so namreč s krajšo slovesnostjo, na kateri so spregovorili Ivanka Ajlec, direktorica Term 3000, Danilo Kozar, vodja kuharstva in slaščičarstva v PE Ajda - Termal in vodja nove slaščičarne z imenom Café Praliné Sabina Varga, odprli novo slaščičarno, ki bo namenjena tako hotelskih kot drugim gostom, ki bivajo v Moravskih Toplicah, veseli pa bodo tudi obiska domačinov, ki si bodo zaželeli slaščičarskih dobrot. V slaščičarni, katere posebnost bo ponudba izvirnih slaščičarskih izdelkov, pralinejev, raznovrstnih pit, tort in prekmurskih dobrot, bo zaposlenih sedem sodelavcev.
Prekmurje je znano po odlični kulinariki, ki je pomemben del celovite turistične ponudbe Term 3000. Priznani kuharski mojstri, prejemniki najvišjih priznanj na strokovnih državnih in mednarodnih tekmovanjih, ustvarjajo jedi, ki združujejo ponos na kulinarično dediščino regije in moderne okuse. Tudi slaščičarke redno posegajo po najvišjih priznanjih. Ob njihovih kreacijah pa se lahko gosti termalnega središča in obiskovalci iz lokalnega ter širšega okolja posladkajo v novi slaščičarni Café Praliné, kjer lahko izbirajo med bogato ponudbo prekmurskih sladic, edinstvenimi pralineji in drugimi slastnimi presenečenji. Sploh pa, v Termah 3000 namenjajo veliko pozornost stalnemu dvigu kakovosti storitev in bogatitvi ponudbe ter s tem ustvarjanju raznolikih doživetij.
Sedaj so torej, kulinarično ponudbo popestrili z najkakovostnejšo ponudbo sladkih dobrot, ki jih ekipa sedmih slaščičark in slaščičarjev pod vodstvom Sabine Varga, ustvarja v prenovljeni in sodobno opremljeni slaščičarski delavnici v sklopu nove slaščičarne Café Praliné. »Na podlagi bogatih izkušenj in poznavanja gostinsko-turistične ponudbe je bila Danilu Kozarju zaupana pomembna razvojna naloga celovite prenove in obogatitve kulinarične ponudbe hotela Termal, bazenskega kompleksa Terme 3000 in ureditve nove slaščičarne, ki je namenjena tako gostom term kot obiskovalcem iz lokalnega okolja. Pričakujemo, da bo celoten projekt predstavljal pomemben del prihodkov naše družbe v prihodnje,« je ob tem povedala Ivanka Ajlec, direktorica Term 3000.
Z željo privabiti tudi obiskovalce iz lokalnega in širšega okolja so za obiskovalce slaščičarne Café Praliné do 25. junija pripravili tudi posebno ponudbo ugodnejšega nakupa sladkih dobrot. Novo slaščičarno, katere prednost je estetska notranja oprema in prostorna senčna terasa, zvečer pa čarobna osvetlitev zunanjih sten, so preuredili po zamislih arhitekta Bojana Lebarja, gradbena delal so opravili delavci Gradbeništva Gomboc, notranjo opremo pa so naredili v delavnici Mizarstva Lebar.