Miklavžev koncert jim je ogrel dušo in srce

Tradicionalni koncert KD Peter Dajnko še enkrat pritegnil veliko obiskovalcev.
Hladni pozno jesenski dnevi nas opominjajo, da se začenja čas adventa, pričakovanj in praznovanja veselih dogodkov v zadnjem mesecu v letu. V tem času se odvijajo in prirejajo najrazličnejše prireditve in dogodki, ki bolj kot običajno povezujejo tako družine, kot druge ljudi. Ena izmed prvih takšni lepih prireditev je zagotovo tudi vsakoletni Miklavžev koncert Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev, ki so ga pripravili že enajstič zapovrstjo. Na koncertu, ki je potekal v Kulturnem domu v Gornji Radgoni, vodila pa ga je Anja Banfi, je bilo spet sila veselo in razigrano. Pester in zanimiv večer je bil poln lepih misli, besed, predvsem pa glasbe, plesa in petja.

Tudi tokrat so nastopajoči poskrbeli za pozitivno vzdušje s svojim bogatim repertoarjem, med njimi so bile zaigrane izpod prstov tamburašev stare tamburaške melodije, filmska glasba, ter modernejše popevke s solistom. Mali folklorniki otroške folklorne skupine tega društva pa so ob pomoči mentorice Simone Roškar pripravili prilagojene otroške plese odrske postavitve pod naslovom » Dere sen jaz mali bija«. Kot osrednji gostje tega večera pa je nastopila Vokalna skupina »Fantje na vasi« KUD Rače. Na vrhuncu tega prelepega večera pa so tamburaši in pevci skupaj izvedli nekaj nežnih dalmatinskih pesmi, ki so napolnila in navdušila ozračje in srca številnih gostov v dvorani.

Tako bo večer, ki je bil poln predpraznične vsebine, s pestrim programom, ki se je vil med umirjeno tamburaško glasbo, plesov bosonogih otrok otroške folklorne skupine tega društva in gostov vokalne skupine Fantje na vasi iz KUD Rače umestil v srca vseh navzočih v dvorani Kulturnega doma v Gornji Radgoni, bo gotovo vsem obiskovalcem ostal v lepem spominu.