Pri Svetem Juriju prepevajo že dve desetletji

Obeležili so 20-letnico delovanja Pevskega zbora Jakob Šešerko.
V Kocbekovi dvorani KUS v Svetem Juriju ob Ščavnici, je potekala posebna slovesnost, na kateri so obeležili 20-letnico obstoja in uspešnega delovanja Mešanega pevskega zbora (MePZ) Jakob Šešerko DU Sveti Jurij ob Ščavnici. Na lepi prireditvi, ki jo je doživeto vodila Mateja Maguša, so nastopali jubilanti, pevke in pevci MePZ Jakob Šešerko, DU Sv. Jurij ob Ščavnici, harmonikarka Eva Tompa, flavtistka Manja Perko, MePZ Medobčinsko društvo invalidov Lenart, glasbena skupina Bos.si Sv. Jurij ob Ščavnici, in skupina glasbenikov: Ana Kosmajer Marovič, Danijela Hozjan in Zdravko Patty.

Pozdrav obiskovalcem, gostom in nastopajočim, je najprej namenil predsednik DU Sv. Jurij ob Ščavnici, Marijan Korelc, ki se je zahvalil pevcem, da žrtvujejo čas za svoje nastope. Zahvalil se je tudi dosedanjima županoma Slaku Miheliču in Antonu Slani ter aktualnemu županu Miroslavu Petroviču, ki so gmotno in moralno podpirali delovanje društva. Prisotne je pozdravil tudi župan Miroslav Petrovič, ki je pohvalil pevce, da se na tak način družijo, s svojimi nastopi pa popestrijo družbene in druge dogodke v občini in tudi širše. Kot je dejal, njihovo nastopanje v zboru zahteva veliko odrekanja, posebno pri letih, ki jih štejejo. Zahvalil se je vsem, ki so doslej vodili zbor, ter DU Sv. Jurij ob Ščavnici, ki s tem zborom ohranja in goji zborovsko petje v občini.

Kot prvi so v programu nastopili jubilanti, ki so pod vodstvom Vlada Maguše zapeli štiri pesmi. Sledila pa je podelitev Gallusovih značk, ki sta jih podelili predsednica OI JSKD Gornja Radgona Slavica Kovačič in Simona Pirc Katalinič, vodja OI JSKD, ter podelitev priznaj Pomurske pokrajinske tveze društev upokojencev, ki jih je podelila predsednica Violeta Bertalanič, ki je ob tem predsedniku DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjanu Korelci izročila tudi priznanje pevskemu zboru, ki mu jo je podelila Zveza upokojencev Slovenije.

Kroniko ali zgodovino o delovanju pevskega zbora je podala tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Jožica Korelc. Kot je dejala, je zbor nastal na pobudo, že pokojne Anice Mihelič, v njem je tedaj nastopalo 17 pevk. Od vseh pevcev, ki so peli v zboru od vsega začetka, še pojeta Franc Slekovec in Marjan Korelc, katerima so ob tej priliki izrekli posebno priznanje. Prva zborovodkinja je bila Darinka Tišler, nato je zbor dolga leta vodila Nada Špišič, sedaj pa ga vodi Vlado Maguša. Zbor je v času obstoja veliko nastopal na prireditvah v občini in širše. Leta 2002 pa je izdal tudi zgoščenko »Fantje, dekleta so pela«. Jožica se je zahvalila vsem dosedanjim vodjem in pevcem, da so vztrajali in pripeljali zbor do tega okroglega jubileja. Želi si, da bi lahko naprej peli in ohranjali zborovsko petje, ki je vse manj zastopano v kulturi. Posebej se je zahvalila sedanjemu vodji Vladu Maguši, ki uspešno vodi zbor v katerem tačas poje 19 pevcev.

Prireditev sta s skupnim nastopom ob zapeti pesmi »Vsakdo mora imeti prijatelja«, zaključila oba zbora, ki ju je vodil Vlado Maguša. Po koncu prirediva so v avli KUS-a pripravili bogato pogostitev, za katero je poskrbelo Društvo podeželskih žena Sv. Jurij ob Ščavnici, ki ga vodi Ema Lančič. Pečene sladke dobrote pa so za pogostitev prispevale tudi članica MePZ Jakob Šešerko.