SKUPAJ SO ZBRALI 3.529,00 EVROV

Humanitarna prireditev za enoto VDC Lenart. Parlament dixie band s pevkama Jerco Mrzel in Bredo Senčar za letovanje oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju...
V Domu kulture Lenart je potekala humanitarna prireditev na kateri so zbirali sredstva za letovanje oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju iz enote Varstveno – delovnega centra (VDC) Mravlja Lenart. Zbrane na prireditvi, katero je organiziral Javni sklad za kulturne dejavnosti območna izpostava Lenart v sodelovanju z VDC Polž iz Maribora, je pozdravil župan občine Lenart mag. Janez Kramberger, prisotni pa so bili tudi župani ali predstavniki ostalih petih občin na območju Upravne enote Lenart. Osrednji gost prireditve so bili člani Parlament dixie band s pevkama Jerco Mrzel in Bredo Senčar. V programu pa so sodelovali še varovanci Varstveno delovnega centra Mravlja Lenart, učenci OŠ Lenart iz posebnega programa vzgoje in izobraževanja, slovenskogoriški pihalni orkester MOL Lenart in folklorna skupina kulturnega društva iz Sv. Trojice.
Na prireditvi vstopnine ni bilo, zbirali pa so prostovoljne prispevke, kjer se je nabralo 1.000,00 evrov, donatorji so pa pred prireditvijo na račun VDC Polž nakazali 2.529 evrov, kar pomeni, da so skupaj zbrali 3.529,00 evrov. Po besedah direktorice VDC Polž Maribor Sabine Petek zbrana sredstva zadoščajo za letovanje oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju iz enote VDC Mravlja Lenart, na katero se bodo odpravili 11. junija.